Fredag och (idag) lördag

Peter for till jobbet som vanligt och vi andra sov vidare ett par timmar till.
Efter frukostbestyr och fixande av oss själva kom vi tillslut iväg en sväng in till staden för att kolla in mellandagsrean. Men som vanligt blir det en flopp med att försöka shoppa i denna stad. Så tråkigt! Jag hittade en tshirt (som räcker ner över magen;), ett par mjukbyxor till Albin och en body till Tvåan för 50 spänn vardera. Såklart fick Albin lite mer kläder av mormorn och mostern också. 
Vi tog en fika också och Albin lyckades trycka i sig en stoooor bulle helt på egen hand. 
På hemvägen köpte vi med oss pizza som middag och när vi alla var mätta var det dags för mormor, morfar och moster att åka hem.
Albin tog en dusch innan han la sig redan innan sju och somnade utan minsta knorr och stök. Jag och Peter orkade inget annat än att ligga på soffan och mumsa smågodis. Vi tänkte slå på en film men vi kom aldrig till skott så jag gick och la mig för att läsa istället.
Lagom till att Peter kom och la sig vid elva vaknade såklart Albin och var sådär otröstlig igen. Han fick komma in till oss återigen och somnade om ganska fort.
Någon gång under natten började han åla sig igen och pappan fick nog och gick ut till soffan istället. Jag och Albin somnade om och resterande tiden av natten låg jag så långt ut på kanten jag bara kunde och hade Albin som en igel på mig. Trots att vi hade hela sängen för oss själva....
 
Albin fick premiäråka bilvagnen på Ica igår och det var skoj! fast han hade ju inte ro att sitta stilla i den utan var ju tvungen att hoppa ur titt som tätt och meka lite med den. Så det har ju varit tur att vi inte testat på den tidigare då bara jag och Albin har handlat för då skulle det tagit evigheter att handla färdigt!
 
Idag tror jag dagen startades efter åtta. Albin gick ut i vardagsrummet och väckte pappan. Duktig pojke! :) Jag låg kvar en stund till i sängen och kunde äntligen breda ut mig.
Far, son och jycke gick ut efter frukosten och en stund senare tvingades även jag ut då pappan skulle upp på taket för att sota lite och Albin hade ju inga planer alls på att gå in. 
Vi var ute en bra stund och Albin lurade iväg mig på en högst ofrivillig promenad (jag ville inget hellre än att få gå in i värmen igen) och jag vet inte hur många gånger vi hann bli osams på den där promenaden. Albin gick åt ett håll medan jycken gick åt ett annat och där i mitten stod jag. Det hoppades i alla vattenpölar som fanns och när vi äntligen var nästan hemma igen går ungen tillbaka och börjar om i alla pölarna för att sedan spatsera rakt ut på leråkern och trillar nästan ner i lerdiket. Jag orkar inte längre kånka runt på honom under protest då han blir tre gånger tyngre än vad han egentligen är.
Vi kom hem efter mycket om och men och då satte jag på nya Saltkråkefilmen och la mig på soffan medan Albin lekte med sitt och tittade lite sporadiskt på tvn. Det var på håret att jag kunde hålla ögonen öppna vill jag lova.
När filmen var slut stoppades en protesterande unge i säng men protesterna dog snabbt ut när han insåg att det faktiskt var rackarns skönt att vila en stund efter all friskluft. När han vaknade åt han faktiskt hela FYRA köttbullar och lite makaroner. Det är nog mer än vad han ätit över hela julen. 
 
Resten av dagen har vi bara slöat inne och lekt mad alla nya saker. Vi har försökt plocka iordning och städa undan lite också men det har gått sådär. 
Jag har nog en förkylning i kroppen och är supertrött med noll energi eller lust till något. 
Nu har vi precis ätit middag, bestående av resterna av rödbetssalladen och köttbullar. Köttbullarna var dessutom köpe bullar och de både luktar och smakar prutt. Nä, ingen fin och mysig lördagsmiddag här inte.
 
 
 
Sammanfattningen av julen är iallafall att vi alla är mer än nöjda. Vi har alla fått massa fina julklappar och lyckats träffa och fira med alla nära och kära.
Albin har bla. fått ett kök, en snowracer, massa böcker, pussel, filmer, kläder (som han var måttligt intresserad av), massa kökstillbehör och prylar för ett helt kompani, traktor, grävskopa, brandbil, mössor och vantar, lego och massa annat.
Jag har bla. fått en ny välbehövlig stekpanna, örhängen, signerad Lasse Winnerbäck skiva(!), en vägglampa att ha över soffan så jag ser när jag virkar, kläder, receptbok, stektermometer, mascara och lite annat smått och gott.
Även tvåan har fått paket i form av lite kläder så nu behöver han/hon inte enbart kläs i ärvda saker! :) 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Mamma

Vi får tacka för fina juldagar och klappar. Det är alltid roligt och mysigt att vara hos er! Trots att Albin ratade oss, men som tur var bara nattetid :-) Lilla gullungen.
Kan glädja dig med att mina reafynd inte hade någon passform. Det blir att lämna tillbaka dem i morgon.

2013-12-28 @ 19:27:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0