Helgen

I fredagseftermiddag kom moster och onkel upp till oss och ganska omgående plockade Albin fram legolådan och sedan dess har det lekts flitigt med lego och det ligger utspritt både här och där här hemma.
 
Vi har försökt få massa måste-göra-saker nu när vi haft hjälp med både hund och barn över helgen. 
Igår gick Peter ut och mekade bil direkt efter frukost. Bromsbelägg (tror jag) behövdes byta på "nya" bilen och självklart upptäcker han att flera andra saker också behöver bytas när man börjar pilla. Vi skyndar oss in till staden innan reservdelsaffären stänger och passar även på att bocka av julhandlingen i samma veva. Vi var INTE ensamma på Ica kan jag lova. Tror iallafall vi lyckades få med oss allt som vi skulle, förutom kaffe som vi kom på imorse att vi borde köpt.
Moster stekte pannkakor till middag och de tog alla slut på ett nafs! 
 
Albin har ätit pannkakor med grädde och bär. Middagen avslutades med ett bad.
 
Onkel var snäll och hade med sig sin kamerautrustning och vi försökte få till en liten fotosession med hela familjen och magen. Albin var sådär lagom road att enbart vara framför kameran men några bilder lyckades vi nog få till hoppas jag! 
 
Som vanligt har nattningarna inte gått som de ska utan efter typ en timme i sängen har Albin blivit hystersikt och bara MÅSTE upp. Efter en stund uppe med massa spring somnar han sedan hyfsat lätt men klockan har ju ändå hunnit bli efter nio och närmare tio vilket känns på tok för sent! 
 
 
Imorse skjutsade Peter farmor till Arlanda redan vid femtiden! Vid halvsju var han hemma igen, kröp ner i sängen och somnade gott efter att vi tittat på På spåret på play. Ja jag vaknade lagom till han åkte och kunde omöjligt somna om men när vi tittat färdigt på programet somnade även jag och vi båda sov till tio medan Albin sysselsatte moster och onkel :) 
 
Redan innan lunch var de tvugna att styra hemåt igen och vi vinkade adjö. 
Albin sov en ordentlig tupplur och lagom till vi skulle väcka honom kom syssling P med farfar "Boffe" förbi för att säga hej. 
Därefter klädde vi på oss och gick ut för en liten promenad i blåsten. Vi lämnade julkort till grannarna och Albin fick paket. En clementin lyckades han sno åt sig också och mumsade i sig vid deras köksbord.
 
Egentligen ska väl julkortsutdelningen ske i pulka och inte i skrinda!? 
 
Nu har Peter stått för middagen- korvstroganoff och nu ska vi plocka in granen och klä den så det är färdigt. Ska bli spännande att se hur Albin reagerar på att ha ett riktigt träd inne och om han kan lyckas hålla fingrarna i styr. Fortsättning följer.....
 
 
 
För övrigt har vi nog lyckas hyfast med allt som ska fixas. Lite städning kvarstår men med detta väder får det vänta till sista stund för det blir lika skräpigt igen på två sekunder.
 
Förresten så köpte vi äntligen hem en skinka igår som griljerades och på kvällen avnjöt vi vår första skinkmacka. Som jag har längtat!!! :) 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0