Julafton 2013

Oj oj oj oj! Nu har vi tagit igen oss i soffan en stund och Albin somnade på stört, nöjd och belåten. Dagen har varit bra men jul suger verkligen musten ur en på något märkligt vis.
 
Dagen började sex imorse då Albin började knorra och fick komma in till oss. När han lägger sin lilla hand på min kind känner jag att han känns varm. Japp, julafton inleds med lite feber. Hur mycket vet vi inte riktigt då örontempen ena gången visade 37 och andra gången över 39 grader, rumptemp är omöjligt att ta numer men jättevarm kändes han inte och pigg var han och det är huvudsaken.
Vi tittade på sista delen av julkalendern i sängen innan vi gick upp och kikade om Tomten varit här under natten. Det hade han för Albin hittade paket under granen! :) När han gick ut i köket hittade han ytterligare ett paket och när pappret var bortrivet börjades det laga mat omedelbums!
 
 
 
Efter frukosten körde vi igång städningen och sedan la vi oss alla på soffan ett tag och slöade lite innan vi tog oss i kragen och fortsatte med matförberedelser och allt där till. 
Efter risgrynsgrötlunchen la sig Albin och somnade så gott och sov ett par välbehövliga timmar medan vi kunde styra och ställa i godan ro.
 
Runt tretiden droppade gästerna in och Kalle rullade såklart. Ganska kul då och då tyckte Albin men han väntade otåligt på att få hugga in i maten.
När alla var mätta och belåtna knackade det på dörren och där stod självaste Tomten! Spännande men också lite läskigt tyckte Albin och tryckte sig tätt intill pappa. Han vågade iallafall ta emot paketet men höll sig på avstånd :)
 
 
 Albin måste varit väldigt snäll då Tomten kom med stans tuffaste snowracer! 
 
Julklapps utdelandet forsatte och den lille fick ett X antal fler paket som han gladeligen öppnade. Jag vet inte hur många gånger vi motade bort honom från granen och paketen innan det äntligen var dags för utdelningen ;) 
Märkligt nog bestod 98% av hans paket av fordon av olika slag. Konstigt.... :) 
 
 
 
Kaffe, kaka och julgodis avnjöts därefter och sedan var alla krafter slut! Albin fortsatte dock leka med alla sina nya saker såklart. Det finns ingen hejd på honom trots en feber som gått upp och ner hela dagen.
 
Vid åtta hade alla gått och köket var nästan iordning. Skönt! En bra dag för både stora och små.
Nu laddar vi om för en ny omgång imorgon :)
 
 
God Jul på er alla! 
 
 
Magen har gjort sig påmind massvis idag och har väl velat vara med. Just nu känns det som hela havet stormar där inne.
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Mamma

Låter som om ni haft en bra dag! Klart att tvåan vill vara med. Orkar ni verkligen med en omgång till i morgon? Hoppas febern inte blir värre.

2013-12-24 @ 23:22:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0