Julshopping och pappasaknad

Idag har Albin och jag tillbringat hela dagen med att gå i affärer och köpa lite julklappar.
Vi mötte upp Jessica vid halvelva i Sollentuna Centrum. Vi vidgade våra vyer och utforskade nya marker och det var ett himla fint centrum. 
Kallt som attan har det varit idag och bilen var en insöad isbit när vi skulle iväg. Alla dörrar var ordentligt fastfrusna och det tog  evigheter innan man lyckats skrapa bort den värsta isen från rutorna, trots att farfar varit snäll ocj gjort det värsta jobbet ett tag innan.
 
Albin var så duktig och tålmodig hela tiden. Som vanligt! 
Vi lunchfikade och jag och Albin delade en supersmarrig saffransbulle. Både han och jag är helt besatta av saffransbröd tror jag :) 
 
Vid halvtre började vi styra hemåt och vi hann nog inte ut ur parkeringshuset ens innan den lille herrn där bak i bilen somnat. Inte konstigt med tanke på att han hållt igång sedan sju imorse. 
Vi stannade och hämtade upp jycken hos farmor och under resans gång hade dörrarna frusit igen så jag kom inte ut. Haha!
 
Nu är vi hemma och nyätna. Att tillbringa dagen i affärer gör visst susen för matlusten. Albin åt utan minsta protest och fjanteri upp hela sin portion med kyckling och ris (som för övrigt var hans middag igår och som han då inte ens smakade ett endaste riskorn av) och en clementin til efterrätt. Att han äter middag utan att trilskas är sällsynt och man blir så glad när en hel portion slukas. Jag åt en fuskmiddag bestående av ägg, kräftstjärtar och knäcke. När jag plockade ut äggen från kylen säger Albin: Äck! = ägg tydligen. Han kan då allt! :) 
Efter maten fick han sitt kalenderpaket som innehöll en film: Trolltyg i Tomteskogen och den rullar nu här. Även den tycks behaga herrn.
Igår bestod paketet av en skiftnyckel av något slag och han började skruva på det mesta :) 
 
 
Pappan i huset åkte iväg mot jobbet redan vid sju imorse och har haft att göra hela dagen med snöskottning och massa annat. Han väntas inte komma hem förän efter åtta ikväll. Stackars både honom och oss! :( Vi har iallafall pratat lite med honom i telefon under dagen. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0