Liten men redan så klok

Idag är det en sådan där dag då jag helst av allt bara vill dra täcket över huvudet. Jag varken har lust eller ork med något och dagen känns redan oändligt lång. 
Vi mjukstartade dagen iallafall med att inte göra inget. Farfar tar jycken på morgonpinken nästan varje morgon så vi kan verkligen ta det lugnt på förmiddagarna vilket är otroligt skönt. 
Albin tycks vara i bra dagsform som vanligt och har kört sitt eget race medan jag bara kunnat titta på. 
Mot alla odds så fick jag mig ett ryck och satte igång både tvättmaskinen och dammsugaren. Jag och Albin hjälptes åt med dammsugningen, vi drog åt varsit håll och han tryckte av och på cirka tusen gånger innan vi äntligen blev färdiga. Han har till och med sett och lärt sig att man ska trycka av och på med foten och det är precis att han klarar nå upp med sin lille fossing. Otroligt duktigt men otroligt påfrestande för den som försöker få dammsugandet avklarat.
När vi var färdiga hoppade Albin i säng och jag tog fram svabben och svabbade av golven också medan jag fortfarande hade ångan uppe. Jag vet inte när det blev gjort senast? När jag var färdig smakade kaffet och smörgåsen extra gott! :)
Hur vi ska få resterande dagen att gå återstår att se. Eftermiddagen igår var så lång så lång och sniglade sig verkligen fram. Hur som så ska vi iallafall ge oss ut en stund och lufta oss.
 
 
 
Som jag nämnt har ju bobbycaren numer fått flytta in och den har använts flitigt till allt annat än att åka på. Men igår eftermiddag satt ungen på den som man ska och lyckades äntligen förflytta sig lite framåt med den och även bakåt! Mamman klappade händerna och berömde massor vilket ledde till att ungen blev överexalterad och sparkandet spårade ur till något annat :) När pappan kom hem fortsatte övandet lite halvhjärtat och övergick snabbt till mekande med bilen istället. Igår dagens kalenderpaket fanns det en vinkelhake och alla skrymslen och vrån på bilen mättes flera gånger om :)
Plötsligt upptäcker han att det finns en ögla där bak på bilen och där SKA det ju sitta en "jaja" (släp/kärra), men han har ju inget släp stackarn. Då kommer han på att den lilla tågvagnen har en krok, så han letar fram den och försöker haka dit den bak på bilen. Han är så smart den där lille killen! Att tågvagnen är väldigt mycket mindre än bilen bekymrade honom inte men tråkigt nog fungerade inte hans idé i praktiken så bilen förblev släplös resten av kvällen... 
"Lite" skillnad på storlek men tanken var ju briljant! :)
 
Pappan tyckte oerhört synd om den arma lille pojken och frågade om han vill ha ett släp i julklapp. Stopp och belägg sa jag! Har vi inte redan tillräckligt med tilltänkta klappar åt den lille gossen?! 

Kommentarer
Postat av: syrran/moster.

Han är så smart den lille goingen. Mister önskar sig ett gulligt mms på albin snart, saknar honom så och er med ;)

2013-12-10 @ 13:31:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0