Söndagen och tredje advent med start av julfirandet

Med tanke på den sena lördagskvällen var väl en sovmorgon det minsta vi kunde begära och en sådan fick vi faktiskt också! :) Peter gick inte och väckte den lille sjusovaren framåt halv tio. Risgrynsgröt frukost på det och så var hela familjen redo för en ny dag. 
Vi klädde på oss allihopa och begav oss ut på jakt efter en julgran att "låna" hem över julen. Albin var jätteduktig med att knata på i det höga, blöta gräset med alla otympliga kläder och vi hittade faktiskt det vi letade efter också! 
 
(ingen vit jul i år inte)
 
Dock surnade Albin till lite när han inte fick följa med pappan ner i diket. Haha! På hemvägen skulle han inte gå minsann men när han fick syn på grannens lilla grävare glömde han bort sig och knatade på igen :) 
 
När vi var hemma igen var det dags att svira om för att sedan bege oss till famor och julfirande! Hon kommer ju tillbringa julen nere i Ungern och ville innan de bjuda oss på lite julmat och tjuvstarta julfirandet. Det tackade vi inte nej till :)
God mat fick vi och Albin smakade på sill för första gången och det var gott tyckte han. 
Tomten hade redan varit där också och lämnat paket! Mycket spännande tyckte Albin och började arbetet med att riva av pappret. Kläder, pussel, bestick, stekpanna med lite plastmat, bok och en ny sagoskiva med Alfons var det som bla. fanns gömt där i. Bäst av allt var stekpannan och maten! :) 
 
Firandet avslutades med julkonsert i kyrkan. Albin höll ut med att vara hyfsat tyst och "stilla" i hela 45 minuter och eftersom halva programet återstod kände vi att det var läge för oss att lämna den fridfulla stämmningen innan bägaren rann över helt för den lille herrn ;) Vi hann iallafall få lite julstämmningen i tonerna till Gläns över sjö och strand bla. Och Tvåan verkar digga orgeln för när den började spela blev det typ disco inne i magen. 
 
På den kvarten det tog för oss att åka hem hann Albin givetvis somna trots mina maningar om att han inte fick.... Efter den lilla powernapen orkade han härda ut ett par timmar till här hemma innan det var dags för sängen. 
 
nakna kocken med favvo julklappen!
 
 
Då ungen ej sovit någon middag under dagen var ju vår förhoppning att kvällens nattning skulle återgå till det normala, utan krångel, bök och ledsna miner. Vi hade fel kan man säga. Trilskandet började så fort vällingen tog slut och trots att jag låg bredvid där inne från första början slutade det med att ungen var uppe och sprang långt efter vanlig sovtid. Vilken gång i ordningen det är har jag tappat räkningen på nu....
 
Jag tycker det är väldigt jobbigt att vi inte får någon tid för oss själva på kvällen att bara kunna vara, titta på tv och varva ner. Turligt nog tycker inte Peter det är lika påfrestande så där kompleterar vi varandra bra :)
Det positiva i det hela är väl iof. att vi inte får någon tid till att hinna plocka fram några onyttigheter att sitt och smaska på i soffan. För att ha det framme när Albin är uppe och härjar känns inget vidare lyckat. 
Men igår fick vi honom faktiskt tillsut att somna väldigt mycket tidigare än kvällarna innan så vi hann ta fram en skål med ostbågar och den hets åt vi upp i ett nafs! Haha! 
 
Kvällen blev ändå hyfsat tidig för oss också och Albin sov nästan hela natten inne hos sig tror jag. Helt plötsligt låg han mellan oss när jag vaknade till tidigt imorse någon gång så Peter måste varit in och hämtat honom någon gång. Jag har inte hört något, trots att jag ändå vaknar sjuhundrafemtio gånger varje natt numer. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0