Vecka 30

Nu börjar nedräkningen då. Kan ni förstå det? Det kan inte jag!!! 
Ynka tio veckor kvar till beräknad och max tolv veckor kvar om vi har sådan "otur" igen. 
Tycker inte det var länge sedan det var sommar och sol och jag var så sjuuuuukt trött! Att vara vaken en hel timme efter att ha gått upp på morgonen var outhärdligt och tack och lov att det var nära semestertider då så Peter var ledig och mamma och pappa var här en del. Och TACK kära underbara Albin att du passande nog började sova en två timmars förmiddagslur just då så även jag kunde vila och klara resten av dagen.
 
Om man jämför den första tiden i graviditeten med illamående och extrem trötthet med tiden nu som väldigt gravid med tung mage och ömmande kropp så väljer jag nog ändå den senare delen nu. Hellre ont än inte kunna hålla sig vaken! 
 
 
Nu de senaste dagarna har jag börjat känna mig väldigt gravid igen och varelsen där inne tycks ju vara världens akrobat ibland! Det här att det är mysigt med små sparkar där innifrån existerar inte länge tyvärr. Nu är det nästan enbart obehagligt med all rörelse och bökande där inne. Högra revbenen ligger risigt till, naveln känns stundvis som en nödutgång och min kissblåsa måste vara riktigt intressant att pilla på. 
Men visst är det underbart att få känna av det lilla livet där inne! <3
Ischiasen på högersida tycks ha gjort entré nu men än så länge lindrigt!
Förhoppningsvis är det även lite obehagliga känningar av fixering jag börjat få också nu den senaste tiden och det vore ju riktigt skönt att veta att ungen iallafall ligger åt rätt håll och är fixerad framöver. För tydligen är det ju inte ovanligt att om man är omförderska inte har ett fixerat barn föräns förlossningen sätter igång. Men jag tycker det skulle vara skönt att veta om den har fixerat sig innan och att den då inte kan ha fått för sig att vända sig till säte huxflux när det väl är dags att föda.
 
Av någon anledning har jag fått för mig att jag kommer föda tidigare än beräknat denna gång. Inte så pass tidigt som typ imorgon men något säger mig att jag inte kommer gå gravid februari ut. Givetvis kan det bara vara nonsens men känslan finns där ändå. 
I mitten av Januari ska Peter iväg på utbildning (IGEN!) med jobbet i några dagar uppe i Hälsingland tror jag, alltså typ två-tre timmar bort och jag har nu fått för mig att förlossningen kommer starta just precis då. Haha! Skulle ju kunna bli lite spännande att vara ensam hemma med en ettåring och värkarna sätter igång mitt i natten medan snöstormen viner utanför och det är dryga timmen in till förlossningen (OM vi får komma till det närmsta). 
 
dagens mage 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Mamma

Jag håller med, tiden har gått så fort. Det är ju inte länge sen ni berättade!
Nu börjar vi bli lite otåliga, vill så gärna se, känna och gosa på tvåan. Vårt andra lilla barnbarn. Längtar :)

2013-12-13 @ 16:22:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0