En reflektion

Jag har i omklädningsrummet i simhallen lagt märket till hur i stort sett ALLA mammor tvålar in, smörjer och pudrar sina barn.

Jag duschar mitt barn noggrant efter badet och använder eventuellt babyolja till att både tvätta och smörja honom med.

Min fråga är om det är jag som inte sköter mitt barns hygien så som man bör eller om de andra mammorna har en förkärlek till att tvåla, smörja och pudra sina barn?


På BB fick vi rådet att vi helst skulle bada/duscha sonen i enbart vatten med lite olja i kanske och efteråt smörja in honom med babyolja om han blev torr. Detta råd följer vi fortfarande. Givetvis tvättar vi hans händer med tvål om så skulle behövas men i övrigt smutsar han ju inte ner sig. Och vid blöjbyten använder vi oparfymerade tvättservetter.
Han luktar aldrig illa och har aldrig haft några problem med huden förutom lite torr när han var mindre. Inte ens ett endaste litet blöjeksem har han haft någon gång. Vid två tillfällen har jag smörjt yttepyttelite hydrokortisonkräm i hans ena knäveck då jag misstänkte att det var eksem, men det blev aldrig något av det sedan.

Är nu detta enbart en tillfällighet eller finns det ett samband mellan uteblivande tvålande och smörjande och uteblivande hudproblem?

Givetvis är jag väl medveten om att vissa barn har och får hudproblem och att det kan vara jätte kämpigt för både barnet och föräldrarna. Och att de måste smörja och tvätta för att hålla det fint. Men att alla cirka tio barn i vår simgrupp lider av hudåkommor känns ganska så osannolikt faktiskt.

Bara en reflektion som sagt :)


Kommentarer
Postat av: Katti

Du kan ju det här bäst själv och det funkar ju bra. :-)Huden innehåller naturligt skydd för barnet så det behövs inte skuras om inte barnet är jättesmutsigt.

2013-02-26 @ 20:01:10
Postat av: Janina

Vi gör som du :) när Axel badar/duschar så gör han det med vatten och badolja. Ibland har vi tvålat in honom i lactacyltvål, men det är sällan. De få ggr jag smort honom har det varit zinkkräm/idomin/bepanthen för röd rumpa eller lite liberolotion på kinderna då han blivit hemskt torr om dem nu på vintern. Men som sagt, använder nästan aldrig någon kräm på honom, har inte heller haft några problem med sår, eksem etc. Kanske har ett samband?

2013-02-26 @ 22:43:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0