På upptäcktsfärd i den stora världen en solig dag

Albin hade mycket att stå i i förmiddags under de cirka 2 1/2 timmar vi var ute.
Främst fick han ju för första gången uppleva den magiska känslan när årets första vårsol värmde hans kind, den känsla som man under hela vintern längtat efter.
När vi hade fikat upp vårt fika (och för någon gick det fort, som vanligt) fick den lille herrn ganska så omedelbart myror i brallan och ville inte alls sitta kvar i sin stol och insupa solens strålar, men jag hade verkligen ingen lust med att gå in och leka så vi "lekte" lite på trappan istället. Kan låta lite tråkigt men tänk er själva att för första gången röra sig (nästan) fritt utomhus och hitta massa nya saker att titta och känna på!
Bland annat visade jag honom en fluga som kröp på räcket och det var väldigt spännande när den rörde på sig och faktiskt att Albin till och med lyckades peta på den! Så slö och yrvaken var den stackars flugan :)
Att känna, rycka i och plocka med jyckens lina var också något som roade herrn. Han satt bra länge och pillade med den. Jycken tyckte inte det var lika underhållande när det ibland ryckte till ordentligt i hans sele :)
Sopkvasten hittade han sedan och den lyckades han välta ner så jag fick skaftet i skallen! Att sitta och plocka med borsten var nog lite läbbigt till en början men efter en stund var det härligt att dra fingrarna igenom.
Tänk vad mycket spännande man kan uppleva bara av att spendera en stund ute på en trappa! Visst är det härligt? :)

Tillslut hittade han sin pulka och började sitta och gnaga på snöret till den.
Jag spände fast honom i den och tänkte gå en liten runda, det var ju jätte länge sedan vi åkte pulka. När jag satte ner honom och pulkan i snön var han himla snabb med att sticka ner handen för att känna på snön. Snön var konstig tyckte han! Först var den väldigt kall och när han äntligen lyckades få upp lite hal snö i handen så smälte den bort på ett kick....?!

Efter den lilla pulkaturen var vi tyvärr tvungna att gå in och byta blöja.
Albin fick lite lunch i magen och sedan stoppade jag honom i säng. Han somnade hyfsat lätt och sov nog en timme typ. Inte så konstigt med tanke på alla nya intryck och massa frisk luft.

Vid tre klädde vi på oss igen och gick ut för en promenad i dagens sista sol. Fy fanken så moddig och blöt vägen blivit! Det var inte roligt att traska runt i den sörjan men det blev ändå en sväng på typ fyra kilometer.

Bra jobbat idag med två rejäla promenixar. 3+4 km.
Tyvärr har jag åter igen halkat efter med övrig träning. Jag har inte rätta motivationen just nu. Orken finns liksom inte där. Samt att jag fortfarande faktiskt har träningsvärk i både lår och mage efter mitt eget komponerade lilla träningspass i måndags. Haha!


Lite bilder på Albins upptäcktsfärd idag. Och tänk vad spännande att han har hela resten av världen att upptäcka också! Han skulle bara veta.... :)
Solglajjerna dammades av dagen till ära också! (fast dom var mycket bättre att tugga lite på) 😊


Kommentarer
Postat av: Syrran/Moster

Söta ungen :)

2013-02-28 @ 09:12:12
URL: http://Baraordifoljd.blogg.se
Postat av: Mamma

Ja, han har mycket att upptäcka lille Albin. Härligt när han kan få börja röra sig ute och inte bara sitta i vagnen.

2013-02-28 @ 10:58:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0