Nyårsafton 2012

Dagen tillbringades hemma och vi gjorde inget mer än målade lite och lekte bl.a.
På eftermiddagen åkte jag, Peter och Albin till affären för att inhandla diverse till middagen och det var vi inte ensamma om att göra, affären var propp full med folk!
Påvägen dit invigde Albin sin nya bilstol och jag tror nog den fick godkänt. Nu ser han till och med ut genom fönstret, vilken lycka! I och med byte av stol kan vi inte längre ha kvar Albin i stolen och lyfta ur och sätta ner i ex. kundvagnen, så han fick även premiär åka kundvagn i "barnsitsen". Även det var spännande men det var lätt att tippa åt sidan.

Väl hemma igen påbörjade vi middagen lite smått. På menyn stod toast med lax till förrätt, potatisgratäng, fläskfilé och bea till huvudrätt och efterrätten bestod av vitchoklad panacotta.
Albin fick sin middag före oss då han var jätte trött efter att ha varit vaken ända sedan sin förmiddagslur vid klockan ett. Klockan sex somnade han nästan ovaggad! Dessvärre vaknade han igen efter ganska exakt en timme, precis lagom då vi var klara med förrätten. Efter en lång stund med försök till att söva om gav vi upp och han fick komma med och sitta vid bordet. Sedan var han vaken och halvt galen ända till halv elva då mormorn äntligen lyckades natta honom efter otaliga försök av oss alla nästan.
Efter allt ätande hamnade vi framför tvn, som det bara var skit på. Mamma och jag spelade några omgångar chinaschack i väntan på tolvslaget. När klockan äntligen närmade sig tolv klädde vi på oss för att gå ut på trappan för en skål och titta på fyrverkerierna (ja, vi kunde skåda sådant även här ute på landet:), samma tanke hade Albin. Just när klockan slog tolv vaknade han( det var inte pga. smällarna) och tystnade inte förän han fick komma upp i famnen. Så vi skålade in det nya året inne vid köksbordet närmare halv ett istället, med en nöjd Albin i knät <3

Sedan hoppade vi alla i säng och det dröjde ett bra tag innan lille herrn äntligen kom till ro igen, men när han väl gjorde det tror jag banne mig att han sov hela natten utan något gnäll ända till klockan sju! Jag har hur som helst inget minne av att han vare sig ätit eller gnällt.
Vid niotiden kom mormorn i vanlig ordning in och hämtade honom och jag sov vidare till klockan tio. Skönt!!!

En helt ok nyårsafton helt enkelt. Lugn och skön här hemma, det bästa när man har småbarn :)


Kommentarer
Postat av: Katti

Tack för alla fina bilder på er och rapporterna om vardag och fest under förra året. Hoppas att du får tid och ork att fortsätta med det till glädje för släkt och vänner :-)

2013-01-01 @ 21:15:47
Postat av: Mamma

Jag håller med Katti. Tack för att vi får vara med trots avståndet. Vi känner oss delaktiga här i Ljungsbro. Hoppas du orkar fortsätta.
Tackar även för dessa mysiga dagar hos er.

2013-01-02 @ 10:45:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0