Lennakatten

Vid nio imorse lämnade vi en gråtande hund hemma och for iväg. Vi skulle iväg och åka tåg med syssling Philip med familj. Inte "vanligt" tåg utan typ antikt tåg! :)
Först hade vi tänkt åka ända till Uppsala men kom på det att det nog kunde bli i längsta laget för ungarna att sitta så länge (lite över en timme), så istället hoppade vi av i Marielund. På dit vägen fick vi åka med ett disellok. Albin var till en början riktigt skraj när tåget började rulla, skumpa och dunka. Han satt tätt intill sin pappa och höll krampaktigt i pappans tröja. Efter en bit slappnade han av och höll nästan på att somna av tågets vaggande :)
I Marielund fikade vi picknick och åt glass, samt tittade på alla de andra tågen som kom och åkte. Hur ångloket "tankade" vatten ut vattenhästen och hur meckigt det är att byta färdriktning på tåget.
Efter ett par timmar gick vårt tåg tillbaka och denna gång fick vi åka med ånglok. Nu hade Albin vanan inne och tyckte inte alls det var läskigt utan somnade istället i knät på mig, helt svettig och utslagen.

En mysig dag kort och gott.
Man fascineras över hur lyriska personerna är som jobbar där och de flesta lever sig verkligen in i hela situationen. Konduktören på dit vägen var en riktig tågfantast och hade stenkoll på var just den vagnen vi satt i hade trafikerat förr och att dom i Finland fortfarande har fängelsevagnar som de använder sig av och mycket annat fick vi berättat för oss :)

På hemvägen i bilen somnade både jag och Albin en liten stund, helt slutkörda efter en heldag med tåg!


Kommentarer
Postat av: Helen

Åh vilken mysig dag ni haft. Vet inte om jag "vågar" berätta för Nichlas att ni åkt den. Han pratade om Lennakatten nu när vi var i Uppsala/hos er. Men tyvärr gick den ju ej på tisdagar. Hälsa hela familjen men mest till den gråtande hunden. Kramar Moster Helen

2013-07-27 @ 21:05:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0