1.a Mars 2013

Idag har vi fått vända blad i kalendern och påbörja Mars månad. Våren närmar sig med stormsteg och det både på gott och ont tycker jag. Det goda är ju självklart att det just blir vår, det blir ljusare och varmare. Man kan äntligen börja påta i trädgården igen och knoppar brister.
Det mindre bra med den alldeles för fort kommande våren är ju att Albin blir större och större i samma rasande takt. Hans ett årsdag är alldeles runt hörnet känns det som! Visst är det roligt att han växer och utvecklas, men min lille bebis försvinner ju mer och mer. Bebisen är snart stora pojken som inte vill pussas och kramas med mamma i all evighet....

Ångesten och stressen över att jag inte har något jobb att gå tillbaka till har också börjat göra sig påmind.
Framtiden känns så oviss, vi vet ingenting om hur sommaren och kommande höst kommer se ut.
Vi har börjat prata lite om sommaren och semestern här hemma nu i dagarna men det är svårt att planera något när man inget vet.
Att jag ska fortsätta och "gå" hemma med Albin för att jag inte har något jobb känns lite orättvist mot Peter då även han gärna vill vara pappaledig.
Bara tanken på att dra igång karusellen med Akassan igen ger mig rysningar långt in i märgen!
Jag har börjat söka jobb sedan en tid tillbaka men det har inte gett något resultat hittills. Eller jo! Jag blev inbjuden till en rekryteringsträff inför sommaren till en större kedja, men märkligt nog hade dom lagt träffen en måndag eftermiddag klockan fyra. Det skulle ju inneburit att Peter skulle behövt ta ledigt minst halva dagen för att ta hand om Albin så jag skulle kunna åkt in till Stockholm för det där. Så nä, det sket sig.

Det ska bli spännande att se hur det kommer se ut för oss framöver och vad som händer. Men det är också riktigt betungande och oroligt att inget veta och inte ha någon kontroll.

Åter till det goda med våren! Det kliar ordentligt i mina såfingrar men ännu har inga frön satts på groning här. Imorgon har jag tänkt att besöka Blomsterlandet för lite införskaffning av just fröer. De har 50% rabatt för medlemmar till och med 10/3 så det gäller att passa på! :)
Därefter ska Dahlia knölarna ner i jord också. Men än är det ingen brådska, hur lockande det en må vara att sparka igång vårsysslorna.
Om några veckor är första trädgårdsmässan också!

När är det dags för vårskriket?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0