Albin 1 år!

Det har fortfarande inte sjunkit in att vår lille guldklimp har förgyllt våra liv i ett helt år redan! Och troligtvis kommer man väl aldrig förstå hur vi lyckats haft sådan tur att få en sådan liten underbar grabb som han är.
Tiden har sprungit förbi från första stund då han kom till oss och den tycks fortsätta att göra så.


Albin går nu utan några svårigheter alls och han till och med går baklänges för att imponera på oss!

Tänder har han fortfarande bara två, men framtänderna i överkäken har irriterat bra länge nu utan att titta fram. Man riktig ser hur tandköttet bullar ut sig och hur tänderna trycker på inifrån. Stackars pojke! :(

Världen där ute är riktigt spännande och traktorer, bilar och allt på hjul och med motor är VÄLDIGT intressant och så fort han ser dem brummar han med munnen! Men att cykla är också mysigt.
Gunga är skön avkoppling och bli påputtad på traktorn eller bli dragen i skrindan är saker som grabben inte bangar i förstataget. Tack och lov fortsätter han trivas med att sitta i vagnen också (så länge den rullar)!

"Tisse/kisse" är ett nytt ord som börjat användas flitigt eller ja till det mesta i stort sett och "titta" kommer på andraplats följt av en massa annat babbel som är lite svårare att urskilja :)

Frågar man var lampan eller jycken är så tittar eller pekar han ditåt.

Böcker är fortfarande favorit sysselsättningen men nu har också bollar blivit mer intressanta. Flaskor och allt som liknar flaskor är också de poppis och allt som liknar glas/muggar och som går att låtsas dricka ur :)

Tidigare har allt han hållit i händerna bara släppts och dundrat i golvet, men nu har han lite smått börjat ställa ifrån sig sakerna på tex. Köksbordet om det är där han sitter eller på soffbordet om det är där han grejar. Han kommer också ofta och lämnar över saker till oss i våra händer, allt från grässtrån till bollar.

Pussas är något som är mysigt! Både att få och att ge. Att bli pussad på halsen och i nacken är både mysigt och kittligt och funkar nästan varje gång till att få honom på andra tankar när humöret inte är det allra bästa.
Han tar ofta eget initiativ till att pussas också! Mammans näsa, hals, mage och bröst m.m. brukar få ett antal pussar dagligen :) Hans bilar och böcker går även dom bra att pussa, likaså pappa och jycken.

På tal om jycken så har han börjat ligga lite risigt till! Albin har blivit väldigt stursk mot honom och kan dra och klappa väldigt hårt. Springa efter jycken är även det skoj samt vända upp och ner på hans mat och vattenskål.
Det är tur att jycken har en stor portion tålamod :)

Klättra upp och ner på saker är nog det senaste påhittet och det kan han sysselsätta sig med i evigheter. Farligt tycker mamman!


Moster vet vad en ettåring önskar sig allra mest till frukost på sin födelsedag!


Kommentarer
Postat av: Syrran/Moster

Moster hon vet :)

2013-05-09 @ 10:21:18
URL: http://Baraordifoljd.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0