Sömmerska är jag då INTE!

Jag fick ju till min stora glädje en symaskin i födelsedagspresent! Dock har jag inte sytt så mycket på den ännu mer än lagt upp ett par gardiner och sytt två sömmar på ett par avklippta jeans. Jag har liksom inte känt att jag haft den tiden eller orken till att sätta mig och påbörja något mer avancerat då jag är nybörjare till att börja sy i stort sett. Fast en sak som jag länge velat göra och faktiskt även påbörjat är ett nytt spjälsängsskydd till Albin. Prylarna inhandlades och arbetet påbörjades för länge sedan men där på vägen någonstans kom jag av mig och sedan dess har det legat orört.
Men nu i eftermiddag återupptog jag arbetet och tänkte göra det färdigt (innan han vuxit ur sin spjälsäng;)! Men givetvis börjar det jävlas med mig och har det en gång börjat så fortsätter det ju bara.... Varför ska det alltid bråkas och trilskas när det handlar om att sy med symaskin?! Hur svårt kan det egentligen vara att sy några sömmar!?!?
Hur som helst så måste jag sy genom stoppningen och tyget för att få det som jag tänkt och det ville INTE min symaskin! De första stygnen gick fint och sen slutade den att hämta upp undertråden. Jag bytte nål, ställde om trådspänningen och ändrade pressarfotens inställning men jag fick det aldrig gå ändå hur många gånger jag än försökte.
Finns det någon snäll själ som kan komma med något tips och råd till en amatör som mig?
Ska jag byta pressarfot?
För nog sjutton måste det väl gå att sy även om det är lite tjockare?

Tack på förhand // uppgiven syamatör


Kommentarer
Postat av: Mamma

Det ska fungera. Men jag vet inget om inställningarna. Läs lite i instruktionsboken. Jag vet att det är överkurs men ibland får man vika sig. Lycka till!

2013-05-26 @ 20:15:35
Postat av: Katti

Jag har en grej till min symaskin som är en plastmojäng man kan sticka in vid sidan av det tjocka tyget, en spjälk som höjer pressarfoten lite extra för att t.ex. kunna lägga upp jeanstyg som kan bli väldigt tjock när man viker vid sömmarna. Vill du pröva det?

2013-05-26 @ 21:02:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0