18 månaders koll och vaccination samt dagisbesök

Vi har nyligen kommit hem, det blev en heldag borta. Först var vi på Bvc klockan 11:15 för 18 månaderskollen. Vi satt och väntade och väntade i väntrummet men ingen ropade upp Albin. Tillslut fick jag fatt i en sköterska och frågade om de var sena och eftersom vi inte skulle till vår ordinare bvctant så visste jag inte hur hon vi skulle till såg ut. Men det visade sig att hon jag frågade var hon vi skulle till fast i hennes tidsbokning stod det att hon skulle ta emot en Isabell den tiden. Så kan det gå. Hon tog iallafall emot oss då om än nästan en halvtimme sent och vi som hade en tid att passa efteråt också.
Allt gick bra! Tanten frågade efter magen, näsan och munnen och Albin visade nästan alla var de sitter. Sedan fick han rita lite och tanten var busig och gömde pennan under pappret! Men Albin lyfte pappret och tog fram den igen :) Sedan gick han loss på inredningen och ryckte i alla lådor och skåp som fanns för att se vad de innehöll. Sist men inte minst var det dags för sprutan, mässling, påssjuka och rödahundvaccinet. Han satt i mitt knä och jag försökte distrahera honom med en leksak och en bild på en häst, det gick väl sådär då han hellre tittade på vad tanten gjorde med hans överarm. Tre sekunder senare var det färdigt och Albin sa inte ett endaste pip och jag hann knappt med så snabbt det gick!  Ett plåster fick han också såklart men var sticket var syntes inte så lappen sattes dit lite på måfå. 
Vilken himla duktig grabb vi har! Nog att han varit duktig de tidigare vaccinationerna också men det har alltid kommit några snabbt övergående tårar då men inte idag. Stora starka killen <3
 
Vikt:11,995 g (12 mån 10,410)
Längd: 84,5 cm (12 mån 77)
Huvudomf: 50 cm (12 mån 48,7)
 
Han följer sin kurva jättefint men ligger lite över den gällande längden. Ett riktigt praktexemplar ;) 
 
När vi var färdiga skyndade vi oss därifrån och åkte mot pappans jobb för ett snabbt lunchintag, vi skulle efter det hälsa på dagiset som ligger där intill, dagiset vi tackade ja till för länge sedan (vårt andrahandsval).
Albin fann sig till rätta bums och rev fram alla leksaker han hittade. Det var sovstund just då så han kunde härja nästan helt själv :) 
Vi tyckte också det kändes bra! Två avdelningar, för små och stora och cirka 15 barn i varje grupp vilket känns lagom. Dom har en stor gård att leka på och är ute mycket. Inne hade det ett akvarium och ute kaniner. I normala fall har de en egen kockerska som lagar maten på plats (dock är hon nu sjukskriven och de beställer förtillfället maten från cateringen från Rånäs slott). 
Det kändes helt enkelt bra för oss alla och pedagogerna verkade vara gulliga och trevliga så ja det lutar åt att vi behåller vår plats där, trots avståndet hemifrån. 
Albin kommer ju bara få gå 15 timmars veckor nu när jag kommer fortsätta gå hemma och barnen med dessa tider går tis, ons, tor 8:30-13.30. Vi frågade om dessa tider kunde gå att justeras lite och istället få tider som passar Peters arbetstider, eftersom han alltid startar arbetsdagen i huset som ligger granne med dagis, vilket skulle bli himlans mycket smidigare för oss och det skulle nog gå att ordna fick vi till svar. Underbart! :) Så istället kommer han kanske gå 7-12 och jag behöver bara sitta och åka de milen en gång fram och tillbaka dessa dagar. Visserligen blir väl det kanske mitt i lunchen för honom men det är väl inte hela världen. 
 
 
Det var en trött liten kille jag hade med mig hem nu efter en händelserik förmiddag och lunch så nu har han stupat i säng för en stund sedan. Stackarn var trött redan imorse när vi var ute på promenaden och när vi kom in la han sig och somnade som en stock. Tyvärr var jag ju tvungen att väcka honom efter knappt en timme för att hinna in till Bvc men det var nog tur att han fick den lilla sovstunden ändå :)
 
Nu är det bara för oss att vänta och se om och hur han reagerar på vaccinet. Detta är ju tydligen ett levande vaccin vilket innebär att kroppen kan reagera som att den får något av dessa sjukdommar och ge feber och/eller utslag i upptill tre dagar efteråt. Ömhet i armen och gnällighet var inte heller ovanligt.
Vad jag kan minnas har han inte reagerat något speciellt på de tidigare vaccinationerna så vi kan ju hoppas att vår lille krigare slipper det även denna gång! 
 

Kommentarer
Postat av: Mamma

Vilken duktig kille!:-)

2013-11-04 @ 21:51:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0