En lekande och bakande gräsänka

Jag är gräsänka idag, sitter här och äter nötter och dricker en öl (givetvis alkoholfri!) i min ensamhet. Båda mina små pojkar sover och min stora är iväg hos en kompis sedan i förmiddags. Han har hjälpt till med att fälla några träd och bortforsling av dem. Som tack bjussades det tydligen på middag och vuxendricka nu framåt kvällskvisten.
Men oss har det inte gått någon nöd på idag! Vid elva mötte vi upp kompisen Molly och hennes mamma för en lekdate på Lekrymden här i Norrtälje. Albin har verkligen fått blodadtand för sådana här ställen nu efter två besök! Jag hade fullt sjå att hinna med honom i hinderbanan. Man är ju inte världens smidigaste just nu vad det gäller att krypa, ducka och klättra. Men roligt var det!
I närmare tre timmar röjde dom runt och det var under protest jag bar ut min son därifrån. 
 
Det bästa på hela stället var en sådan där helikopter man stoppar i en tia i så åker den upp och ner. Trots att mammorna var för snåla med att unna sina barn en tia för en åktur nöjde de sig med att sitta i den och trycka på de tre knapparna där i. Tokungar!
 
Näst bäst var de två hoppborgarna! 
 
Inte heller till dessa avvarade den snåla
morsan ett ynka mynt! ;)
 
 
Ett annat hörn som var väldigt poppis var dock och kökhörnan. Albin plockade bland alla tallrikar och glas, öppna och stängde skåpen, hällde upp dricka i muggar och rörde med vispen i kastrullerna. Han höll på i evigheter! Jag tror nog att ett eget litet kök passar utmärkt till den lille herrn i julklapp! :) 
 
 
I bilen hem slocknade han ganska omedelbart och powernappade väl i sisådär tio minuter ;) Vi plockade med oss farmor hem på vägen samt hämtade en overall jag fyndat till Tvåan.
Väl hemma mumsade Albin i sig pannkaka som farmor hade med sig och efter det lektdes ända till läggdags. Jag passade på att baka nu när jag hade barnvakt och hann med att göra både grahamsbullar och en kaka. 
Albin stupade i säng lite innan sju. Jag var orolig att han var övertrött efter dagen och att nattningen skulle bli långdragen men det var bara onödig oro. Han slurkade i sig sin välling och somnade utan ett pip.
Jag festade till på en sen middag med TVÅ entrecote köttbitar! Gott! :) 
 
Farmor åkte för en stund sedan och nu precis kom farfar in och hämtade jycken för en liten kvällspink. Det regnar så de är nog snabbt tillbaka :) Jag är redan sovtrött och kommer nog göra natt snart. Det blir första gången jag sover alldeles ensam (bortsett från Albin och jycken) här i huset. Hur ska det gå?! Hehe. Nä, jag är inte orolig, kommer nog sova som en stock som vanligt tror jag. 
Ska bli skönt att lägga sig ner i sängen då fogarna gör sig ordentligt påminda efter allt lekande och bakande idag.....
 
 
Albin hittade en glugg ut mot parkeringen i en av tunnlarna. Där kunde han sitta och tjuvkika på alla bilarna! ;) 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Mamma

Jag förstår att den lille killen haft en rolig dag. Och att mamman är lite trött. :-)

2013-11-09 @ 21:58:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0