En riktig slöfock!

Ännu en lugn natt har passerat och en ännu lugnare morgon. Jag börjar nästan bli lite orolig att det är något fel på pojken då han nu ligger kvar i sängen på morgnarna ända framåt niotiden utan att beklaga sig. Idag gick jag in till honom lite efter nio, jag möts av ett stort leende men han gjorde inga tecken på att vela komma upp uatn låg istället kvar med huvudet på kudden. Men efter lite morgonsurr lät han mig lyfta upp honom och jag fick en härlig kram och puss. När han sedan är uppe är det full fart som vanligt men frukost tycks inte vara så viktigt. Jag tycker att han borde vara hungrig på morgnarna, vi äter ju oftast middag mellan fyra och fem och efter det får han ibland någon frukt och sedan cirka 200 ml välling runt sjutiden. Igår åt han dessutom knappt någon middag så att han inte var hungrig tidigt i morse är för mig ofattbart. 
Nu har han ju till på köpet gått och lagt sig igen, frivilligt, efter att ha varit uppe i knappt två timmar. Är detta normalt för en 1,5 åring? :) Hur ska det gå på dagis där det inte är vila förän efter lunch och han dessutom måste gå upp flera timmar tidigare på morgnarna? 
Äh, det blir nog bra. Denna sovperiod är nog bara tillfällig efter all sveda och värk med tänderna den sista veckan.
 
 
Vi har iallafall varit ute en sväng, som vanligt, efter frukosten. Kallt och frostigt men lite sol var det väder som det bjöds på (nu har det dock mulnat på). Vi inspekterade farfars och granngubbens fortsatta arbete med slyröjningen och dess eldning, kraschade is på vattenpölarna och lekte tittut mellan träden.
 
Vantar är ju helt odugligt till så små barn! Man får välja på varma med helt värdelös passform och lekodugliga eller tunna, kalla och som blir blöta bums men funktionella. Stackars barn säger jag bara. Tur att Albin inte är den som klagar i första taget utan finner sig både blöt och kall om fingrarna eller varm och typ fingerlös. 
Någon som har bra tips på vantar? 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0