Öppna och Hyacinter

Imorse vaknade jag med en liten kille bredvid mig i sängen. Antagligen vaknade han väl innan Peter åkte till jobbet, som i vanlig ordning alltså :) 
Öppna stod på vårt schema i förmiddags men det var nära att vi stannade hemma faktiskt. Albin fick ett ordentligt utbrott här innan vi ens hunnit äta frukost, tårarna sprutade och han var så arg!!! Hans röda traktor med släp jävlades med honom, släpet har en tendens att lossna och sedan får han inte tillbaka det. Vi har tidigare knytit ihop det med ett snöre men nu hade tydligen snöret lossnat och jag var en dum mamma som inte lagade den var tionde sekund utan istället prioriterade att få på mig kläder, lite mascara och göra frukost så vi skulle hinna iväg i tid. Han lugnade ner sig tillslut iallafall så vi åkte iväg och där var vi åter igen ensamna, ända till tjugo minuter innan det stänger då en mamma och hennes två pojkar dök upp. De hade haft en ännu värre morgon än oss hemma med bulor i pannan bla. och på vägen till Öppna somnade båda grabbarna i vagnen. Men de vaknade och hann leka lite innan vi städa ihop alla prylar och åkte hemåt. 
Hemma åt jag och Albin lite lunch och så stoppade jag honom i säng, han har nu drygt en timme senare fortfarande inte somnat. Svårt att varva ner idag tydligen. Jag var nyss in till honom med lite varm mjölk efter att jag hörde märkliga ljud därifrån. I sängen hittar jag honom och en slaktad bok.Dock skulle man kunnat tro att det varit minst fyra böcker som fått sätta livet till med tanke på alla pappersremsor som låg spridda och ändå hade det en gång varit en hårdkartongbok. 
Får se nu om han lyckas koppla av en liten stund iallafall.
 
Jag har faktiskt hunnit med att tvätta köksfönstrena på insidan. Dock har jag ingen aning om hur resultatet blivit då det är så grått och mörkt ute. Hur som så var fönstertvättmaskinen superlätt att använda (är ju första gången jag använder den) och jag hoppas resultatet är detsamma :)
Utsidan får sig en omgång en annan dag utifrån, vill nämligen inte öppna och svänga runt fönsterna nu då jag fick in en hel drös med insekter när jag öppnade balkongdörren för lite matosvädring förra veckan. De små rackarna hade väl tänkt övervintra mellan listerna och jag gissar att det är samma sak gällande fönsterna. 
Nu tänkte jag faktiskt slänga upp julgardinerna när jag ändå är i farten liksom. Eller jag väntar med tomte kappan och sätter enbart upp de vita längderna nu. Någon måtta på´t får det vara trots att det känns mysigt att snart få jula till det hemma :) 
På tal om det så köpte jag idag äntligen hem mina första Hyacinter för i år! Jag har spanat efter dem i affären nu ett par veckor och nu äntligen är de här! Mina favoriter :) "Bara" att vänta på att de slår ut....

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0