Startar dagen i ottan

Albin valde att vakna redan vid sextiden imorse då pappan gick upp. Han kröp ner brevid mig en stund, skallade mig två gånger och sprang sedan ut i köket till pappa.
Jag ville bara dra något gammalt över mig och slippa gå upp. Men lyckades faktiskt lura till mig en liten längre stund i sängen genom att klicka igång Sunes Jul på youtube. Albin satt klistrad vid skärmen i hela tre avsnitt! :)

Nu har vi nyss kommit in efter promenad och lite utelek. Regnet hänger i luften och det blåser så det var inte jätteskönt direkt.
Albin ligger till sängs nu och jag hoppas han tänker somna.
Vi har två gubbar nere i källarn som väsnas lite så vi får väl se hur det går (pannrummet ligger ju typiskt nog precis under Albins rum).

Rörmokarna är här och kopplar bort pannan (de skulle kommit imorgon egentligen. Hantverkare...). Byebye värme och varmvatten. Förhoppningsvis går det att koppla över till el istället så vi slipper frysa.
Troligtvis kommer nya pannan nästa vecka och innan dess ville Peter hinna gjuta om golvet där nere i pannrummet bl.a. samt demolera den gamla skruttpannan så de får ut den innan den nya kommer.
Hur som helst blir det himla skönt när allt är färdigt! Sedan några veckor tillbaka har den nuvarande pannan läckt vatten som ett såll och det har behövts fylla på med (kallt)vatten i systemet varje dag. Vi har haft en hel del lattjo ljud från elementen titt som tätt då det kommit in för mycket luft och jag och Albin har skrattat åt det flera gånger :)
Tänk vad mycket tid och jobb som kommer sparas med en nya och effektivare panna! Min förhoppning är även att det kommer gå att få riktigt riktigt varmvatten till att bada i också som jag älskar! :)
Dessutom har jag sagt att jag också ska lära mig elda nu när den är bytt. Kan ju vara rätt så bra att kunna ;)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0