Albin 23 månader

Denna månad har det hänt massvis med vår grabb! Han har inte bara blivit storebror utan han har också lagt iväg på längden och utvecklats i en rasande fart. 
Trotset gör oss tokiga och jag hoppas innerligt att det snart nått sin topp för annars vet jag inte hur vi ska mäkta med det lilla vilddjur som flyttat in hos oss. 
Vår lille goa och mysiga grabb är som förbytt.

Talet forsätter att utvecklas och han förstår typ allt man säger eller ber om. Men om han lyssnar och gör som han blir tillsagd är en annan femma. Ena stunden är han väldigt hjälpsam och i nästa sekund nonchalerar han allt.

Favorit ordet nu är "Hålla". Han ska hålla i allt och gärna i lillasyster. Han kan tom. stå framför tvn och gorma "hålla" till det som visas. Idag skulle han "hålla" i fåglarna utanför köksfönstret. 
"Bäja"/bära används också väldigt ofta. Grabben ska med andra ord bäras både nu och då fast helst inte när mamman eller pappan tycker att det skulle behövs. 

Trotset har fullkomligt exploderat och han har gjort både sin mamma och pappa gråhåriga hundra gånger om. 

Leken utvecklas även den och han vill gärna att man leker med. Men man måste leka så som han vill och bestämmer. 
När han leker själv pratar han med sig själv konstant och ofta låter det väldigt dramatiskt med låtsas gråt och skällningar när sakerna inte gör som han vill. 

Att ha blivit storebror är spännande tycker han och är stolt över sin lillasyster. Han vill ofta och gärna klappa, pussa och titta på henne och faktiskt att han gör det varsamt. Oftast. 

Nattningsritualen har blivit väldigt viktig och det måste vara lika varje kväll. Först ska det tittas på Bompa eller någon film och samtidigt byta om till pyjamas och borsta tänderna efter en liten kvällsmacka eller dyl. När det är dags att gå till sängen är det viktigt att han bärs in dit av pappan och att mamma kommer jagandes efter medan Albin gormar "AKTA! AKTA!". Sedan ska vi pussas och kramas innan han stoppas i säng. Och sedan lillasyster kom så måste även hon vara med och få puss och jycken. 

Vi håller på att öva på färger. Först var allt "önt"/grönt och nu är det mesta "ööt"/rött. Men vi fortsätter öva :)

"Gage"/dagis är fortfarande skoj bortsett från att lämningarna har blivit lite ledsamma. Tack och lov går det snabbt över och resten av dagen flyter på fint. 

Två nya tänder har spruckit igenom så nu är antalet 14. Tror vi iallafall. 

Vilddjuret in action... 

Kommentarer
Postat av: Mamma

Ni har iallafall ett underbart litet vilddjur :)
Han är så söt även om han är arg.

2014-04-03 @ 20:49:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0