Fredag

Elsa har sovit som en stock inatt. Hon vaknade till lite halvt när hon flyttades över från vagnen till vaggan igår vid elva, så jag passade på att mata henne lite och så somnade hon om igen. 
Hon vaknade inte förän framåt sex imorse för nästa ätning och det hade ju varit underbart även för mig att få sova så många timmar nonstop men tyvärr var det en liten jycke som hade ont i magen inatt och ville ut för att beta gräs. Jag vaknade av att han krafsade på altandörren vid halv tre så jag gick upp och släppte ut honom. Dessvärre hade han ingen brådska med att gå in igen. Jag däremot satt ute på trappan, nästan naken och frös typ ihjäl i en halvtimme. När jag äntligen fick lägga mig i varma sängen igen kunde jag förståss inte somna. Låg nog vaken till fyra och vred och vände på mig. 

Efter frukosten packade jag ner båda barnen i vagnen och lämnade pappan ifred här hemma så han skulle få snickra på trappan. 
Det är väl fjärde dagen nu vi varit utan trappa vid ytterdörren och det underlättar ju lite att få tillbaka den. 
Vi gick ner till Isak bestämde Albin. 
Där matade vi hönorna med solrosfrön och det tycker Albin är jättespännande. 
De skulle dessutom äta frukost lagom när vi kom ner till dem så Albin mumsade glatt i sig en scones innan han försvann in för att dyka ner i deras leksakslåda inne. En liten stund senare kom han ut med flertalet bilar och andra fordon i händerna
Lycklig pojke.


Glassbilen kom också medan vi var där och fortfarande lyser det skräck i ögonen på Albin när han hör den. Trots alla gånger han nu varit med och köpt glass från den. Konstigt!
Först när han hör den på håll konstaterar han att det är glassbilen och  att den kommer komma hit. 
Sedan hör han att den kommer närmare och han anstränger sig verkligen för att försöka vara oberörd. Men när den sedan är synlig och stannar lyser det skräck i hans ögon och han vill vara nära någon. Lille gubben <3
Idag köpte "anus"/Magnus glass och bjöd oss på varsin och då är skräcken som bortblåst och glömd :)

I två timmar höll vi oss hemifrån ungefär och när vi kom hem igen hade trappstegen börjat ta form.
Albin la sig för middagsvila och strax efter somnade också Elsa. 
Jag drog iväg till Apoteket bla. och uträttade några ärenden. Peter kunde fortsätta snickra någon timme till för barnen sov som klubbade sälar.

När jag kom tillbaka hem hade fler trappsteg kommit på plats och barnen nyligen vaknat. 
Vi tog en fika och efter det åkte far och son ännu en tur till brädgården för inköp av lite mer virke. 
Snickrandet fortsatte hela eftermiddagen och faktiskt att alla trappsteg och räcken kom på plats! Så nu har vi en ny och fin entrétrapp! 
Tänk vilken duktig handyman jag har :) Och vet ni vad!? När min handyman var färdig snickrad gick han och ställde sig vid grillen och fixade middagen. Det kallar jag grejer det! Han vet sin plats ;) 

Albin skickade vi ner till farfar lite tidigare när vi hörde att han lagade middag till sig. Vi tänkte att han kanske skulle äta bättre där och det stämde bra. Han åt mer än vad han gjort på hela veckan hemma med oss. Galna unge! 

Innan det var dags för sängen tog sig far och son ett dopp i poolen. 
Sedan i säng för den lille och han somnade lätt som en plätt även idag.

Jag bäddade ner Elsa i vagnen och tog en skumpigpromenad ikväll igen och lite efter åtta sov också hon. I typ en timme. Sedan var hon piggelin. 
Nu äntligen, vid halv tolv har hon somnat här på min mage efter mycket om och men. Hon har växlat mellan att vara arg, ledsen och glad. 
Nu återstår bara att försöka flytta över henne i vaggan så också jag får lägga mig tillrätta och förhoppningsvis somna.

Godnatt! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0