Slö Elsa och skjortklädd Albin

Inatt har Elsa sovit ganska oroligt. Hon har inte varit ledsen men hon har bökat runt flera gånger och framåt morgontimmarna tyckte jag hon kändes lite varm i pannan, troligtvis reaktion av vaccinet.
Och för Albins del var det dags att sova med pappa halva natten igen (är nästan lite varannan natt har jag märkt). 

Elsa och jag väcktes vid sex imorse igen av pappans och Albins stundvis ganska hetska diskussioner om bjölbyte, byxor och skor.
Elsa hade inga som helst planer på att somna om igen, trots nattens bök, så vi gick upp och klädde oss, åt frukost och gick trekilometersrundan. Elsa somnade halvvägs men vaknade så fort vagnen stannade här hemma. Suck! 
Fixade lite här hemma med bla. tvätt och lite sånt. 
Efter tio någon gång lyckades jag äntligen söva en trött liten dam. Hon hann sova drygt en timme innan vi satte oss i bilen för att hämta hem brorsan från dagis.

På dagis var det en stor dag idag- fotografering! 
Jag tycker det är jättespännande och har väntat ivrigt sedan de satte upp infolappen i Juni :)
Albin bestämde själv att han ville ha "Horta/skjorta och "ins"/ jeans. Bra val tycker jag!
Det hade gått bra under dagen och när vi kom dit hade de just påbörjat lunchen som blivit lite sen efter allt fotograferande. 
Elsa och jag satt med lite vid sidan av bordet när de åt och märkligt nog sitter Albin lugnt och fint på sin lilla rumpa under hela måltiden. Det gör han ju INTE här hemma....
Tillslut kunde vi äntligen åka hem och väl hemma stupade Albin i säng i vanlig ordning och strax efter somnade också Elsa igen. 
Men lillstumpan sov så ytligt och vaknade flera gånger av minsta ljud och grät. Lilla gumman. 

Albin vaknade som vanligt på sin sämsta sida och satt i hallen och vrålade i en halvtimme för att han inte ville ha byxorna och strumporna på sig. Suck! När de sedan åkte av var allt frid och fröjd igen.


Elsa har som sagt varit lite avslagen idag. Hon har hela dagen varit på humör men inte riktigt lika aktiv och högljudd som vanligt och otroligt svårt att koppla av trots att hon varit helt slut. 
Nu har hon iallafall somnat i sin säng och jag gav henne en supp och hoppas hon får sova lite bättre på den. Men ärligttalat vet jag inte hur mycket av den som hamnade där den skulle vara. Tabletten är ju otroligt liten till så små barn plus att den var lite sönderkrossad i ena änden. Sedan är det ett himla pyssel med att försöka få in den. Tabletten är smord, mina fingrar är smorda, rumpan blir smord och det är med andra ord kladdigt och halt överallt. Den där lilla tabletten hinner ju smälta upp mellan mina fingrar innan jag lyckats få in den dit den ska och få den att stanna där också :)
Men nu hoppas vi hon kan sova ordentligt och sedan må bättre imorgon!


Albin hade bråttom i säng för cirka en timme sedan men han hade inte lika bråttom med att somna. Pappan blev in beordrad ganska snart och än har han inte somnat hör jag... (Sonen alltså ;)


Våra hjärtan igårkväll 


Kommentarer
Postat av: Farmor

Gulligt :-) Ella på upptäcksfärd....

2014-08-20 @ 21:16:15
Postat av: Mormor

Vilka gullungar :-)

2014-08-20 @ 21:35:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0