Det är inte roligt

Usch! Jag är så arg, ledsen och besviken på mig själv. Det är ingen ordning med någonting här hemma. Jag vill bara skrika rakt ut och gråta (det har jag redan gjort). 
 
Om bara några få dagar är det faktiskt julafton och här finns den ingen julkänsla eller stämning för fem öre. Jag har inte koll på någonting känns det som.
- Vi har ingen julskinka. Planen var att köpa den igår när vi var och handlade men jag ville inte tränga mig fram till julskinkedisken bland alla förmiddagshandlande pensionärer och samtidigt hålla koll på Albin så han inte försvann iväg. Så vi åkte hem utan.
- Julklapparna är långt ifrån färdig inslagna. Jag har inte ens koll på om alla klappar är inhandlade. Det skulle inte förvåna mig om vi skulle missa köpa till någon (men då är ni isåfall förberedda nu och kan ha lite överseende :) ) Tidigare ikväll hann jag iallafall slå in några, sådana som det inte gjorde något att resten av familjen såg. Men då tog tejpen slut och jag letade som en tok efter en ny rulle. För jag visste att det skulle finnas. Tillslut hittade iallafall Peter en ny rulle. Frid och fröjd. Men sedan hittar jag inte snöret istället. Jag vet inte var jag lagt det? Jag vet att det finns för jag använde det för typ en vecka sedan när jag slog in några klappar men nu är det spålöst borta! Fan vad trött jag blir på mig själv. Jag kan inte hålla ordning på någonting!
- Julpyntningen är typ obefintlig. Fönsterelysningen och några julgardiner kom upp till 1.a advent och sedan har det stannat där. I förmiddags lyckades jag faktiskt få Elsa att sova hela TJUGO minuter i sin säng och jag hann då rusa ner i källarn, rota fram jullådorna och riva fram ett par tomtar och lite annat krafs. Visst det är inte hela världen med tomtar och glitter men nu är ju Albin så pass stor att han förstår innebörden med jul och tomten och allt så man vill ju få det lite juligt och mysigt här hemma. Julen är ju barnens tid. Och Albin är så gullig och har sagt att de tomtar och julkulor jag hunnit få upp idag är jättefina. Gullepojk! <3
 
 
Min plan var ju att jag skulle fixa mycket av det här på förmiddagarna denna vecka när Albin skulle varit på dagis. Nu blev det ju inte så. Man hinner verkligen ingenting om dagarna med båda barnen hemma. Det är passning, matlagning, matning, sövning eller blöjbyten hela tiden verkligen och det är helt underbart egentligen men det tar också på en. Att typ aldrig få en liten stund för sig själv eller slutföra något som man påbörjat. Och att man är så dum att ha en lång "att göra lista" i huvudet som man tänker man ska avverka när barnen somnat för kvällen är ju bara helt idiotiskt! Man blir ju bara besviken när man inte hinner eller orkar göra något av sakerna. 
Ikväll hade Albin en lätt kväll (än så länge) men Elsa var det andra bullar med. Peter håller på att försöka få henne till att somna än. Av någon anledning kan hon inte sova ordentligt själv. De stunder hon faktiskt sover själv på kvällarna tassar vi på tå här hemma och vågar knappt yppa ett ljud med risk för att hon ska vakna. Vilket hon ändå gör ändå. 
 
 
Peters julledighet kommer mycket passande och besöket ner till mormor och morfar likaså. Lite paus från allt vad vardag heter.
 
 
måste sluta. ska byta av Peter inne hos Elsa....

Kommentarer
Postat av: Mamma

Lilla gumman, ha inte såna krav på dig själv! Ni har småbarn och då hinner man inte allt. Dessutom är de ju inte riktigt krya nu. Det blir en bra jul ändå.
Och skulle barnen råka somna samtidigt är det bättre att du vilar lite också!

2014-12-17 @ 21:30:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0