Fredag = "iff"

Elsa tycks vara ett hopplöst fall kvällstid. Vi som började få lite hopp om två sovande barn på kvällarna har nu efter två stök och bök kvällar återigen börjat tro att det är såhär det kommer förbli.
Ikväll har jag och Peter hunnit suttit i soffan tillsammans max tio minutrar, annars har vi omsövt Elsa varannan gång när hon vaknat. Tre gånger mellan sju och kvart i nio ungefär. Hon sov typ en timme i sträck efter första nattningen men då var Peter ner i tvättstugan och sanerade efter avloppsöversvämningen han av en slump upptäckte igår.
Vi som hade hoppats på en lugn timme med På spåret. Icke! 
Nu sitter iallafall jag inne i sovrummet med en nästan sovande Elsa i famnen. Hon kom upp en stund förut, sedan gjorde jag lite mera välling och nu har vi kommit såhär långt.

Annars har jag och Peter nu bytt barn vid nattningarna efter att vi slutat amma. Han lägger Elsa och jag Albin. Mysigt <3 Och tack och lov sover ju iallafall Albin både på kvällarna och nätterna. Ett par nätter i veckan får Peter gå in och lägga sig hos honom en stund tills han somnat om men annars sover han från läggning vid sju och fram till morgonen mellan sex och sju oftast. Duktig grabb!


Idag har vi bara tagit det lugnt hemma. Albin var rätt slö på förmiddagen. Luciafirandet på dagis, nervositet som släppt, annorlunda tider på dagis och ingen middagsvila igår blev nog lite mycket. Och så vaknade han sex imorse dessutom.
Jag har sovit som en stock inatt och inte vaknat en endaste gång efter att vi la oss typ vid tolv igår. Märkligt nog är man ju tröttare en tröttast dagen efter en hel nattssömn. Uruselt humör hade jag imorse men det gav med sig ganska fort.
Vi var ute lite mer än en timme i förmiddags innan vi gick in och åt en tidig lunch redan vid halv elva. 
Sedan dammsög jag nästan hela övervåningen lite snabbt innan det var dags för middagsvilan. En och en halv timme sov de ungefär. Albin kom ut tassande vid halv två och genast vaknade också Elsa då. Och jag rusade på toa! 😉 

När vi satt och åt mellis ser vi att pappan redan kommer hem! Underbart <3
Vi tog oss en rejäl promenad hela familjen innan det var dags att börja med middagen.
Grabbarna åkte iväg en snabbis på ett litet sista jobbuppdrag.
Hasselbackspotatis, entrecote och bea blev det till middag och alla åt med god aptit. Tom. Albin! 😊 
Jag fick en otrolig huvudvärk efter maten och böja sig framåt för att plocka i diskmaskinen var ju bara att glömma. Lite kaffe och en tablett så gick det tillslut över.

Till Bompan blev det såklart fredags"iff"/chips.
Julkalendern är ingen hit här hemma hos oss. Både igår och idag har Albin sagt att han vill gå och sova när det börjar. Jag har ingen uppfattning då jag knappt sett något av den.


Nä, nu ska jag försöka lägga över lilla damen i sin säng och gå ut och se om Peter har somnat på soffan 😉 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0