Köttbullar

Idag fixades julens köttbullar.
Farmor var snäll och stannade kvar för att hjälpa mig rulla då Peter mådde risigt på eftermiddagen och la sig och sov i två timmar. 
Goda blev dom 😊

Albin har inte ätit mat på jag vet inte hur många dagar? Vi blir tokiga på hans förtillfället usla bordsskick och brist på matlust.
Jag trodde aptiten skulle komma åter när hans mage kommit igång igen men icke. Ingen skillnad.
Han äter ev. lite gröt till frukost och nästan en hel macka. Ev. en banan som mellis. Lunchen petar han bara i. När jag erbjudit äggmacka har han iallafall ätit upp ägget. Eftermiddagsmellis vill han sällan ha. Jag brukar få muta i honom ett kex, lite yoghurt eller någon frukt. Middagen tar han på sin höjd två eller tre små smakbitar. Och innan läggdags brukar han äta en clementin.

Fick han själv bestämma skulle han leva på mackor. Runda med pastej och ost.

Han är ofta sugen och vill ha tex. banan eller "äta nått kylen" som han säger. Men man kan inte bara livnära sig på bananer. 

Vad får han sin ork och energi ifrån? 
Den är det inget fel på iallafall.


Nu ska jag gå och lägga mig. Jag har suttit uppe själv sedan innan nio. Elsa var ju hopplös. Peter bäddade ner sig med henne och sedan dess är det tyst från sovrummet.

Jag bäddade rent i sängarna idag. Bort med allt gammalt ögonklet och torkat snor. In med rena sängkläder att börja torka snor på 😉 Elsas näsa började rinna nu ikväll igen.
När jag förut var ner och skulle flytta över tvätten från maskinen till torktummlaren upptäcker jag att det är fullt med små kuddstoppningsbitar bland tvätten. Suck!
När jag tog bort Albins sängkläder rasade det ur massa stoppning från hans kudde. Sömmen på kudden hade gått upp lite. Jag plockade upp stoppningen som åkte ut på golvet och sydde ihop kudden lite snabbt och slarvigt förhand. Men jag missade visst att se efter om det låg stoppning kvar i örngottet. Det gjorde det... Det går bra nu.
Tack och lov lossnade alla små tussar ganska lätt från all annan tvätt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0