Lördagen

Natten till lördagen var ingen lätt match för Elsa. Hur snorig som helst, hostig och forfarande en temp på nästan 38. Det var med andra ord inte lätt att sova. 
Mormorn var snäll och erbjöd sig ta natten. Det var snällt. Men jag vaknade ju ändå av allt knorr och gnäll hela natten igenom. Hon sov nog en halvtimme åt gången ungefär.
Framåt morgonen runt fyra-fem kunde inte mitt hjärta höra mera så jag hämtade in henne till oss. Och oj så hes hon hade blivit då också.
Jag och Peter delade iallafall säng för första gången på hela veckan och dessutom hade vi inget barn mellan oss första halvan av natten. Det var ännu längre sedan sist 😊 

Peter åkte på lördagsmorgonen iväg och fiskade med en kompis.
Jag försökte ta sovmorgon men det gick sådär. Albin kom in ett par gånger, tände taklampan och skulle visa olika saker och när han inte gjorde det så dundrade och grejade han inne i sitt rum, vägg i vägg. Men jag kunde iallafall ligga kvar och dra mig 😊 

Vid elva gick vi ner till bygdegården och byns julmarknad. 
Det var bara några få försäljare men vi hittade faktiskt lite saker som följde med oss hem. Både nytt och gammalt. 
Elsa somnade som en stock i vagnen så fort vi gick hemifrån och vaknade TRE timmar senare. Skönt efter den jobbiga natten.
Albin tvingade morfar att vara ute och leka ett par timmar innan de kom in och vi åt lite. Sedan la sig även han för lite vila.

Farmor kom framåt eftermiddagen och snart efter det kom också Peter hem. Utan fisk. 
Och även moster och onkel dök upp hos oss under eftermiddagen. Fullt hus! 😊

Vi hade bett farmor komma och göra Langos åt oss och det gjorde hon. Slurp sa det så var det slut. 

Albin var helt överlycklig när moster och onkel också kom. De lekte hela eftermiddagen och kvällen, både ute och inne. Han stängde in dom på sitt rum och bara njöt.

Kvällen blev lite rörig. 
Elsa var trött men svårt att koppla av med jättetäppta näsan, hosta, ond hals och allt förkylnings skit.
Albin var övertrött så det sjöng om det och tyckte det var pest att gå och lägga sig. Men när han väl landade i sängen dröjde det inte länge förän han sov.
Elsa sov faktiskt också i sin egna säng efter att mormorn lyckats söva och lägga över henne i spjälisen. Fast efter typ en halvtimme var hon nöjd med det och resten av kvällen fram till halv tio sov hon i mosters eller mormors famn och efter det var hon vaken
Och hjälpte onkel med datorn. 
Albin vaknade också han men han vaknade sådär hysteriskt ledsen med växtvärk i benen. Han vrålade och var närmare okontaktbar i typ en halvtimme innan han lugnade ner sig och somnade om igen. 


Jag och Peter bäddade åt oss nere i bäddsoffan i källarn. Nog för att vi skulle höra elsas eventuella nattklagande även dit ner men Albin skulle inte kunna tassa in till oss vid fem-sex på morgonen och tjata om att se på fåret Shaun 😊 
Vi sov utsökt där nere! Och även Elsa hade sovit väldigt bra mellan moster och onkel med bara ett par uppvak när nappen trillade ur.
Albin sov hela natten han med fram till halvsju tror jag, då gick han in till mormor och morfar och mös.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0