Luciafirande

Det har varit en lång dag idag.
Albin kom in till oss lite efter sex imorse, precis lagom när klockan skulle ringa. Och Elsa vaknade i samma veva också. Ibland är dom två verkligen cynkade med varandra 😊

Albin låg på soffan och tittade på "täävää"/tv medan jag gjorde mig iordning och fixade med frukosten. 
Jag är inte van att vara uppe så tidigt på morgonen och ha en tid att passa. Eftersom det var luciafirande på dagis skulle Albin börja halv nio istället och vara kvar ända till firandet. Smidigare så.
Tjugo i nio entrade vi dagis så det var väl ändå helt okej 😊 

Hemma var det inga som helst problem med att få med sig grabben och åka till dagis. Han var förväntansfull. Men väl framme på dagis var det annorlunda. Han sa inget att han inte ville vara där eller så men jag såg på honom att det var något. Jag har ju aldrig lämnat honom förut så jag tänkte att det kanske var därför. Han gick iallafall in till de andra och Viktor mötte upp honom med bilar i högsta hugg men Albin följde tveksamt med och jag såg på både hans kroppsspråk och ansikte att det inte stämde. Jag sa motvilligt hejdå och Albin brydde sig inte. 
Ute på trappan såg jag genom fönstret att han fortfarande stod avvaktande och skeptisk och det kändes jobbigt att åka därifrån.
I eftermiddags berättade sedan Albin för pappa att han varit ledsen och gråtit efter mamma. Och visst var det så. Ingen vet egentligen varför han blev ledsen men gråtit och varit otröstlig hade han iallafall varit på förmiddagen en stund. Men det hade tillslut gått över och resten av dagen hade varit bra 😊 

Jag och Elsa åkte efter dagis direkt in till staden och mötte upp en kompis. Vi kollade lite affärer, åt lunch, drack kaffe och snicksnackade en massa. Länge sedan vi såg sist.

Vid två var det dags för lucia på dagis. Spännande att vara med om första gången ju!
Och de var så gulliga alla lucior, nissar och pepparkakor. 
Albin hade sitt stoneface från början till slut och sjöng nog inte med en endaste gång. Men han stod kvar i tåget iallafall.
Efter all skönsång bjöds det på tomtegröt, skinkmacka, kaffe, lussebulle och pepparkaka.
Albin öste i sig två portioner med gröt. Ny favorit tydligen.
Sedan lektes det och härjades en stund.
Elsa tog för sig och utforskade stället. Hon hittade tom. en liten kompisnisse 😊 Hon försökte även att få vara med Albin och Viktor i deras lek men där var hon inte önskvärd. Men skinn på näsan tycks hon ha iallafall. Det är bra!


Vi var hemma vid fyra och Albin smet ner till farfar. Han har inte varit där nere på flera dagar nu så han hade väl lite abstinens kanske.
Barnen badade och sedan var det bompadags.
Albin fixade sig en båt att sitta i framför tvn. Knäppgöken <3

Elsas kväll har inte varit som de två senaste. Flera omsövmingar och vid nio var det kört. Hon kom upp istället. Slurkade lite välling och nu har pappan lyckats natta henne igen. 

Jag är trött och skulle kunna somna bums! Men det är ju Big Brother final! 😉

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0