Lucka 18: Ett inlägg med rubriken ”Tre knep som underlättar min vardag med bebis/barn”.

Att vara noga med mat och sovtider.
Mätta och utsövda/pigga barn är oftast glada och roliga att umgås med. 
Det där med att få till alla middagsvilor på en dag för bebis är inte lätt när det finns storasyskon i huset. Och jag har reflekterat över att dåliga dagsvila ofta innebär dålig nattsömn. Därför försöker jag vara väldigt noga och envis med att få bebis att sova dagtid. Skitjobbigt och tålamodsslukande ibland men jag är säker på att det lönar sig i längden.
Likaså en fast tid att lägga sig för natten och sedan vara konsekvent med att är det kväll och natt så ska man ligga i sängen för att sova eller iallafall försöka somna. 
Dock tycks Elsa vara ett hopplöst fall.

Prata, prata, prata och berätta om saker och ting för sina barn. Även om man inte får något svar så förstår de ju tillslut iallafall. 
Albin är oftast väldigt lätt att ha och göra med om man förbereder honom på vad vi ska göra. Tex. först äta frukost, sedan borsta tänderna och klä på oss och sedan gå ut till bilen och åka till affären. Då vet han vad som händer och vad vi ska göra.

Förbereda och planera underlättar mycket.
Ska man iväg på morgonen, lägg fram kläder och packa väskan redan kvällen innan. Att förbereda det man kan till frukosten underlättar också massvis.
Bestämma i förväg vad man ska äta till middag. Skala gärna potatisen och förbered andra saker redan under dagen när och om tid finns. 
Spara rester och ät till lunch.
Gör matsedel och veckohandla. Sparar både tid och pengar.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0