Måndag. Krassligt. Dålig föraning.

Det dröjde till efter tolv inatt innan lillstumpan somnade ordentligt och när jag därefter själv försökte lägga mig till rätta så gott det gick tog det bara någon minut innan Albin vaknade och kom intassande till oss. Elsa vaknade såklart men somnade tack och lov snabbt om igen när pappan och Albin gått in till Albin och lagt sig igen.

Även denna natt vaknade hon igen vid fyra men inatt var det stört omöjligt för henne att lyckas somna om. Egentligen var hon inte jätte fixerad vid att få tutta men hon hade extremt svårt att ligga stilla och komma till ro. Hon var överallt och ingenstans i sängen och däremellan lite protester. Tillslut förflyttade hon och jag oss ut till soffan istället så pappan skulle ha en chans att få sova en liten stund till innan klockan skulle ringa. Dock vaknade Albin ännu en gång i samma veva så det var bara att lägga sig inne hos honom igen. 
Elsa somnade äntligen om igen vid halv sex. På mig halvsittandes i soffan.
När pappan kom och sa hejdå någon gång innan sju vaknade hon ju såklart igen men somnade kvickt om. Jag bara låg och väntade på att Albin skulle vakna och komma upp, han vaknar ju ALLTID när pappan åker till jobbet, men inte idag. Inte förän halv nio vakar jag av att han öppnar sin dörr och letar rätt på mig. Fantastiskt med sovmorgon på en måndag! 😊 Och tänk att Elsa också var med på noterna!

Förmiddagen spenderades inne. Farfar tog hunden på en runda så vi slapp gå ut. Istället grejade vi lite med trolldegen jag knådade ihop igår. Kul tyckte både jag och Albin. Elsa satt ganska nöjd och tittade på och grejade med ett tomt mjölkpaket


Middagsvila blev det inte mycket av. Albin kunde inte somna och om inte han är tyst och sover kan inte heller Elsa sova. Suck. Så efter många försök gav jag upp och gick ut med barnen istället. Jag hoppades att Elsa kunde behaga somna i vagnen istället men det dröjde. En och en halv timme tog det nästan innan hon äntligen gav upp och blundade. Jag höll på att frysa ihjäl! 
Albin hängde med farfar in och jag gick in och började med maten. Knappt en kvart senare vaknar Elsa igen. Omöjliga damen!!! 

Albin åt faktiskt upp hela sin middagsportion efter lite stök. 
Elsa åt bra som oftast när det gäller middag. 
Resten av kvällen har ägnats åt lek och Pippifilm. Båda barnen har varit rätt möra. Inte så konstigt.
Albin har lite hosta ibland, liknande krupp, men annars tycks han vara opåverkad.
Elsa visar inga direkta tecken på något mer än att hon kändes liiiite varm imorse men det försvann sedan.
Vi får se hur morgondagen blir med simhall och dagis och sånt.


Nu sover Elsa här i min famn sedan nästan en halvtimme tillbaka. Första försöket med att lägga över henne i sängen gick inte alls. Bara att börja om. Vi har dessutom sänkt ner botten på sängen och den är så himla djup nu! Jag når knappt ner och försöka lägga ner henne så försiktigt man bara kan utan att hon vaknar är typ omöjligt.
Tyvärr befarar jag en inte jätterolig kväll och natt med tanke på den minimala dagsvilan hon skrapat ihop idag. Tjugominuter i förmiddags, tio minuters middagsvila och max tjugominuters eftermiddagsvila är inte fullgott. Dålig sömn dagtid brukar bidraga till jobbig kväll och natt.... 

Kommentarer
Postat av: Mamma/Mormor

Önskar er alla en god natts sömn! Tror ni behöver det.

2014-12-01 @ 21:05:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0