Albin 21 månader

Stora grabben har nu gått på dagis i nästan en månad och det går toppen! Albin älskar det och utvecklas. 


Språket finslipas konstant och orden utvecklas från dag till dag. 
Meningar med både två och tre ord används flitigt.

Några nya ord:
Ammor= farmor
Momo= mormor
Käcke= täcke
Udde= kudde 
Acko= Nico
Ycke= jycke
Fafa= farfar 


Hans kudde i sängen har blivit väldigt viktig. Den MÅSTE följa med de gånger han ligger inne hos oss eller på soffan. Missar vi att ta med den gormar han "udde" eller går själv och hämtar den. Men oftast står han redan och håller i den när man hämtar honom. 
Täcket är också viktigt och det ska han stoppas om lite med när han lägger sig. Likaså när man "ila"/vilar på soffan tex. måste man ha en filt på sig.

Pottan är fortfarande ganska ointressant men han har bra koll på det där med att "dissa"/kissa och "ajsa"/bajsa och talar oftast om när har gjort nummer två. 
Ibland kommer han även och säger att han ska "dissa" och då rusar vi bort till pottan och så sätter han sig ett par sekunder och sedan är det klart fast att pottan fortfarande ekar tom. Men vi är iallafall ett par steg på väg :)

Att sjunga har blivit en ny sysselsättning sedan han började på dagis och sitter/går/står/ligger ofta och sjunger på sitt vis. "Basse basse basse" är favoriten men även Lilla Snigel och något som liknar Imse vimse spindel trallas det på ibland, speciellt på hemvägen från just dagis. Men det går också bra att sjunga om "aktor"/traktor, "biar"/bilar eller tex. "boppa"/grävskopa. 

På eftermiddagarna när han är lite slö och trött hittar man honom ofta sittandes inne på sitt rum i läshörnan omgiven av böcker. Läsa är rogivande och toppas bäst tillsammans med lite sång om det som finns i boken :) 

Humöret på eftermiddagarna är inte alltid det bästa och speciellt inte efter en dagisdag med tidig morgon. Den som får ta den största skopan av det är tyvärr den stackars lilla jycken. Han jagas runt och nyttjas som både slag och sparkpåse.

Han är väldigt duktig att skilja på "åke"/pojke och "icka"/flicka på tex. tvn eller bilder. 
"ebbin" själv är en "åke" :) 

Så fort pappan är hemma blir Albin en riktig pappagris och är honom hack i häl all vaken tid. 
När pappa inte är hemma frågas det efter pappa sjuhundraarton gånger. 


Tänk att vår lille Albin redan är så stor att han tom. alldeles snart blir storebror!!! <3 


En bild tagen för några dagar sedan, innan sjukdom hägrade i detta hus.
Stå på huvudet är skoj! :) 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0