Bm-besök vecka 37

Idag var det dags att hälsa på hos barnmorskan igen för att se hur jag och Tvåan mår.
Mitt blodvärde var inte det bästa så nu är inte gravidvitaminerna och järnrik mat tillräckligt längre utan jag får snällt stoppa i mig järntabletter igen. Bläää! 
Sockret låg bra och blodtrycket var lågt som vanligt- 97/62
 
Tvåan ligger kvar med huvudet neråt, dock ej fullt fixerat ännu men hon kunde nästan garantera att den inte skulle lyckas vända sig. 
När det var dags att lyssna på det lilla hjärtat hittade hon det inte där det varit alla gånger tidigare, långt ner på min vänstra sida och jag hann börja svettas lite och tankarna om att allt var slut började träda fram.... Men när hon istället började lyssna på andra sidan så hittade hon rätt direkt! :) Tvåan har alltså ändrat position och ligger nu istället med ryggen längs min högra sida. Busunge! 
 
Sammandragningarna jag haft de sista dagarna är fullt normalt, precis som jag trott. Enbart tecken på kroppens förberedelse. 
De senaste dagarna har även aktiviteten i magen ändrats och det är inte alls samma liv där inne. Ett par gånger har jag fått tänka efter när jag kände något senast och nu när jag haft sammandragningarna är det ibland svårt att skilja på vad som är vad också. Såhär långt i graviditeten ska man känna bebis flera gånger om dagen och är man orolig ringa till förlossningen och eventuellt komma in på koll. Men hittills har vi lyckats få gehör från Tvåan när vi varit lite oroliga och buffat på magen :)
 
Både Albin och Peter var med idag. Första gången Peter är med denna graviditet och första gången han får höra Tvåan! :)
 
 
 
Några jämförelser i ungefär samma vekor.
 
 
                                       Albin              Tvåan
Vikt (från inskriv.)              +23                +10 kg
SF:                                  32cm              32 cm
 
<3-ljud                              139                ??? jag glömde fråga 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0