Albin 20 månader

Vår stora lille kille växer och utvecklas så det knakar och det är så roligt att få vara med om! <3
 
Mestadelen av hans tid går till att bli ännu bättre på det han redan kan. Talet utvecklas i raketfart med flera nya ord varje dag och finjusteringar av hans "gamla". 
Några av alla nya ord är:
 
Ocko= Nico
Dotte= tomten
Offa= morfar
Icka= dricka
Acka= macka
Affe= kaffe
Ebbin= Albin
Doooor= stor
Ouka= åka
Loller= stövlar
Gaan= gran
Uss= buss
Bölla= blöja
Bebbe= bebis
äta
akta
 
Han är en riktig liten härmapa gällande både talet och rörelser. Han hör och iakttar ALLT! Idag när vi satt och åt frukost stödde jag hakan mot handen och det snappade han upp direkt och försökte härma efter.
 
Vissa gånger då vi ska gå ut har han så bråttom att han rusar före och börjar ta på sig skorna själv men tänder till direkt när han inte lyckas och när jag elakt nog tar av dem för att få på ytterkläderna först. 
 
Tänderna har vi ingen riktig koll på längre, dels ploppar de upp lite både nu och då och när man försöker känna med fingrarna så är han väldigt snabb med att bita en! Men jag tror han har eller har på gång tolv tänder just för tillfället. Sex uppe och sex nere! Äntligen börjar ju "tugg"tänderna komma också! 
 
Samtidigt som han är väldigt öm och kärleksfull med kramar och pussar så har han även fått ett humör utan dess like. Fasiken vad ettrig och faktiskt jävlig han kan vara stundvis, allt för att reta och testa mig. När jag ryter i åt honom ryter han oftast tillbaka till mig och skiter fullständigt i vad jag sagt. Underbart nu när min stubin är typ obefintlig och orken är på botten.
 
Alla sorters fordon forstätter vara det bästa att leka med och gärna på platser där jag tycker det är lite mindre lämpligt. Det är inte helt ovanligt att det står bilar och traktorer parkerade på rad på tex. diskbänken, köksbordet eller varför inte på toalettstolen. 
 
Det har varit en jobbig period nu gällande nattning och sovandet på nätterna men förhoppningsvis *peppar peppar* har det nu börjat vända och vi återigen har en grabb som sköter sig själv efter godnattpussar, en flaska och ev. en sagoskiva på. 
 
Han har storlek 86 i kläder och nummer 6 i blöjor. 
 
Dagens fining! <3 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0