Bamse

Peter var borta och jobbade hela dagen idag och kom hem lagom till middagen vid fem. En otåligt Albin frågade efter pappa typ en miljon gånger under dagen.
 
 
Jag har bara försökt få dagen att gå i stort sett. Jag är så öm i magen och hur jag än rör mig gör det ont.
Albin sov iallafall en bra stund på förmiddagen och när han vaknade åt vi lunch innan vi klädde på oss och gick ut en sväng. 
 
Han tyckte det tog för långtid för mig att steka blodpuddingen vid lunch så han lagade egen mat och dukade upp istället. Sötnos! <3 
 
 
Vi gick ut på en liten promenad, det har ju inte blivit så mycket sådant de sista två veckorna iom. dagisinskolningen så det var på tiden. Jag frågade Albin om han ville sitta i vagnen när vi gick och det ville han absolut! Det var knappt att jag hann klä på honom ytterkläderna innan han försökte klättra upp och sätta sig. Verkar som även han saknat våra dagliga promenader och att sitta i vagnen och ha det gott en stund.
 
Nöjd kille som myser i vagnen medan snön faller.
Vi stannade kvar ute och Albin både skottade och krattade snö ;) Farfar kom också ut efter en stund och då passade jag på att gå in istället. Tillslut kom även en rödrosig Albin in och vi satte oss i soffan med sällskap av ett avsnitt Saltkråkan. 
Resten av eftermiddagen pysslade Albin med sitt och jag kunde halvligga i soffan (typ den enda ställningen som är någorlunda behaglig) och bara titta på. Ibland fick jag rycka in och laga en traktor eller smaka på hans "affe"/kaffe. Helt okej :) 
 
 
 
Bamse har på sista tiden blivit väldigt populär här hos oss. En sak som bidragit till det är att de på dagis ofta sjunger Bamsesången på sångstunden och att de har en bild på Bamse uppsatt på väggen. 
Bara från igår har Bamse fått byta namn från "Asse" till nu istället "Basse". Det går undan! :) Men det sötaste av allt är att Albin titt som tätt går och "sjunger" Bamsesången. Igår satt han inne på sitt rum, i läshörnan och sjöng: "Basse. Basse. Basse...." och det bästa av allt är att Peter lyckades tjuvfilma honom in action. Så otroligt gulligt! :)
Men tänk vad otroligt fort de snappar upp saker på dagis! Bamsesången har vi aldrig sjungit för Albin innan och han har redan lärt sig den (på hans vis iallafall) och går och sjunger på den. Kom ihåg också att han inte sitter med under hela sångstunden ;)  
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Mamma

Fina lilla duktiga kille. Han lär sig fort.

2014-01-19 @ 21:41:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0