Föräldrafritt hemma

Godmorgon! Jag är nyss uppstigen och sitter nu i soffan med min frukost i ett tomt och tyst hus (bortsett från Peters väsnande uppe på taket med att rensa hängrännorna tror jag) medan Albin är ute och rastar farmor. 
 
Igår börjades dagen med att far och son gick ut och grejade, bla. tvättade bilarna. Jag var kvar inne och fixade lite, har börjat blir så jädrans obotligt trött. Efter ett par timmar ute kom dom in och Albin la sig och somnade faktiskt för en gångs skull. Även jag gick och la mig en stund. 
Framåt eftermiddagen kom farmor hit och vi tog alla en fika. Fika är gott tycker Albin! :) Sedan gjorde Peter och jag iordning oss och åkte in mot staden för att käka och gå på bio. Det var faktiskt farmorn som gav oss presentkort på bio och mat samt frivilligt erbjudande om barnvakt för att utnjyttja innan Tvåan kommer. Det tackar vi för! 
Vi såg hundraåringen och den var faktiskt bra. Bra mycket bättre än boken som jag knappt kom halvvägs i för evigheter sedan. Över förväntan helt klart! 
Vi var hemma redan innan nio och så fort jag öppnar ytterdörren hör jag någon utbrista "Bappa!" innifrån Albins rum. Projekt nattning pågick alltså fortfarande för den stackars farmorn :) Vi lät dom vara en stund till men efter ett tag så hörde vi att det är lönlöst för dem att traggla vidare där inne så Albin fick komma upp och springa av sig lite.
Annars så hade eftermiddagen och kvällen gått bra. De hade härjat ute ända tills det var kolmörkt, Albin hade bjudit farmor och farfar på trerättersmiddag och att dömma av alla leksaker som låg utspridda över allt när vi kom hem så måste de haft det riktigt skojsigt! :) Och det är huvudsaken!
Efter en stunds springande stoppades Albin tillbaka till sängen under protester såklart men han gav snabbt upp och somnade och sov hela natten. Likaså den slutkörda farmorn ;) 
 
När de vaknade idag vet jag inte riktigt men vid halv nio hörde jag att de var uppe iallafall och Albins lilla trut glappade konstant, som vanligt. 
Jag låg som sagt kvar i sängen och drog mig ett bra tag.
 
Nu är Peter och Albin iväg för att skjutsa farmor till jobbet (stackars henne).
Vad vi gör resten av dagen återstår att se. 

Kommentarer
Postat av: Katti

Det är så roligt att vara med, tyvärr när jag blir trött så är det ordentligt ..... :-)

2014-01-07 @ 06:56:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0