Fortsättning av inskolning, hjärt och lungräddning av hemmet samt pappalängtan

Albin vaknade mellan tre och fyra inatt. Igen. Han och jag låg och försökte somna om och det dröjde ända till efter halv fem innan han lyckades och kort där efter även jag. Konstigt nog trängdes vi på min sida av sängen trots att vi hade hela för oss själva. En riktig liten igel är han :) Men vi sov gott båda två ända till klockan ringde halv sju. 
 
När vi kom till dagis stod han en bra stund innanför dörren och iakttog alla de andra sjutton barnen. Inte så konstigt kanske? :) Sedan gick han och hämtade sig en traktor och dagen kunde börja. 
Vid fruktstunden hade vi bestämt att jag skulle lämna honom ensam för första gången. Jag var borta en timme och det hade gått så bra så. Inga bekymmer när jag gick och blöjbytet gick också galant (innan är det jag som gjort det). När jag kom tillbaka sken han upp som en sol när han fick se mig och kom för att visa upp hammaren han höll på att leka med och så fick jag en kram. Mys! <3
Efter lunchen var det dags för att försöka få till en vila igen och det gick inget vidare idag heller. Jag tog in vagnen för att se om de kunde fungera bättre, trots att han inte sovit något i vagn sedan tidigt i somras, men det hjälpte inte. När han låg i vagnen skulle han ner och lägga sig på madrassen och när han låg på madrassen skulle han tillbaka i vagnen.... Vi gav upp efter en stund och lämnade vilorummet men då blev han istället förbannad och skulle in dit igen. Suck! Vi tog vårt pick och pack och åkte hem lite tidigare istället.
I bilen hem gjorde jag allt för att försöka hålla honom vaken. Jag pratade och frågade massa saker, sjöng och nästan skrek. Haha! Ändå lyckades han slumra till sista biten. Han stoppades i säng så fort vi kom hem och fick sova drygt fyrtio minuter innan vi elakt nog väckte honom.
 
Innan det blev mörkt motade jag ut Albin, jycken och mostern. De åkte lite snowracer, skottade snö och pulsade runt i snön. Jag stannade kvar inne och försökte hinna beta av lite hushållssysslor. Tvättade, tog hand om disk, förberedde middagen, vek och la in ren tvätt samt började faktiskt packandet av BB- väskan. Kors i taket vad jag är ute i god tid! :) 
 
Till middag stektes det pannkakor så brandvarnaren tjöt! Men oj så gott. Albin åt nästan tre "kaka" med bär, banan och grädde på. Middagsstunden avslutades med ett bad för den lille då bären gjort avtryck lite här och var både på kläder och kropp samt att det skedde en liten olycka.
Resten av kvällen gick i hundratio, allt för att dölja tröttheten men när han väl kom i säng somnade han utan minsta protest.
 
 
Idag har han inte "tjatat" lika mycket om pappa men några gånger har han frågat och flera gånger när jag plockat fram min telefon har han frågat: pappa?! När vi tillslut pratade med pappan hade han inte riktigt tid till någon längre konversation utan flängde omkring som en vilde istället. 
Pappan tycks ha de rätt bra och har fått lära sig lite nya saker och fått god mat. Men nu längtar vi till att du kommer hem till oss igen! Imorse hade vi knappt sexton grader inne när vi vaknade! Brrrr! Tur att vi har farfar nära som kan hjälpa oss med eldningen eftersom jag inte känner mig färdiglärd ännu gällande det. 
 
 
Nu ska jag nog snart gå och lägga mig i den stora, toma och kalla sängen. Gäsparna duggar tätt. Det är jobbigt att gå på dagis ska ni vet! :)
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0