Numera arbetslös

Lämningen hade gått som en dans imorse! De hade sagt hejdå ute i kapprummet tom. och Albin hade gått rakt i famnen hos fröken.
 
Jag hade en lugn morgon, gjorde iordning mig, hängde tvätt tog jycken på promenad och styrde sedan in mot staden vid halv tio. Dagens uppdrag var ett besök hos arbetsförmedlingen och inskrivning som arbetslös. Känns ju hur fånigt som helst att anmäla sig arbetssökande med stor mage och cirka en månad kvar till nedkomst men det är bara till att lyda systemet. Gubben som skrev in mig var väldigt ödmjuk så det kändes helt okej ändå. 
 
Kvart i tolv hämtade jag upp Albin och så fort jag öppnade dörren möttes jag av ordet "Mamma!". Ljuvligt! <3 De satt fortfarande vid lunchbordet och Albin talade kvick om att han satt och åt macka. "Acka. Äta". Jag satte mig en bit bort och väntade och han satt kvar vid bordet så lugnt och fint tills han ätit upp hela sin brödbit men tittade flera gånger åt mig och log. 
När han var färdig gick han raka vägen till mig och gav mig en ordentligt kram medan det forsade ut ord ur munnen på honom. Jag sa att vi skulle gå ut och klä på oss och åka hem och med engång vinkade han hejdå till alla och gick utan protester ut i kapprummet. 
Dagen hade gått kanon, han hade varit pigg och glad hela förmiddagen. De hade varit ute och lekt och till lunch åt han riktigt ordentligt.
 
I bilen hem gjorde jag allt i min makt för att hålla honom vaken och jag klarade det nästan. Hemma stoppade jag honom i säng och han somnade typ bums. Efter lite mer än en timme väcker jag den lille kraken och det var inte så populärt. Men efter att han hängt runt min hals en stund och vi gosat blev vi bästa kompisar igen :) 
Eftermiddagen ägnades åt massa lek och en del satyg. Faktiskt att jag blev riktigt arg när han jagade efter hunden och slog på honom flera gånger. Skitunge!
 
När pappan kommer hem är de två oskiljaktiga. De tittadar på bilar och traktorer på datorn, tänder på i pannan och kurar ihop i soffan m.m. Jag brukar stänga in mig i sovrummet en stund efter middagsbestyren och sträcka ut kroppen en stund. Mycket skönt!
 
Nattningen gick även idag lätt som en plätt. Dagis är bra för soveriet! :) 
 
 
Eftermiddagsmys 

Kommentarer
Postat av: Mamma

Chansen är nog inte så stor att du blir erbjuden ett jobb inom en snar framtid. ;)

2014-01-21 @ 21:47:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0