Sammandragningar, julgransplundring och svajigt humör

Idag har sammandragningarna duggat tätt. Så fort jag ansträngt mig lite eller gjort vissa rörelser så har det dragit till. Plus att halsbrännan har stått mig upp i halsen hela dagen. Men eftrsom jag varit skonad från detta tidigare så har jag väl lite att ta igen nu...
 
Efter frukosten packade vi in oss i bilen och styrde in mot staden. Jag hade hört att Coop sålde ut ytterkläder och eftersom vi behövde införskaffa en ny extra overall till Albin tänkte vi passa på att kolla där. Vi hittade en, dock i en tråkig ljusblå färg men för 149 kr så duger det gott och väl! 
Passade även på att köpa Liberos trepack blöjor som de för tillfället säljer där igen. Bra att hamstra :) 
Min plan var även att införskaffa ytterligare några braiga plastbackar från Clas Olsson för att packa ner julen i när vi kom hem och försöka få ytterligare lite mera ordning och reda där nere men självklart var ju dessa backar slut just idag. Typiskt!
 
När vi kom hem igen kastade vi ut granen, bokstavligt talat genom altandörren :) Albin tyckte det var precis lika roligt att plocka ner kulorna och lägga dem i lådan som det var att plocka upp dem och hänga dem i granen innan julen. Att han dessutom hittade en smällkaramell med gotti i i granen gjorde det hela ännu festligare. 
Pojkarna gick sedan ut och eldade upp granen i tunnan medan jag gick ett varv här inne och samlade in tomtar och annat pynt (just nu ligger de i en hög i Albins gamla badbalja i väntan på att få flytta in i en plastback tills det är dags att ta fram dem nästa jul). Vi gick en kort promenad med jycken i regnet men eftersom det är Albin som är familjens chef tog den korta rundan en halv evighet att komma runt.
 
Inte har han lyckats komma till ro för någon tupplur idag heller så dagen har stundvis varit kämpig och väldigt gnällig. 
Till middag blev det ugnsstekt fisk men Albin ville enbart äta sina ärtor och när ärtorna på hans egen tallrik inte dög längre högg han in på ärtorna på pappans tallrik, som ville ha sina ärtor för sig själv och då bröt mattrilsket ut hos den lille herrn. Då fick han syn på den lilla burken med resterna av salladen från igår och ville hugga in på den istället men eftersom jag tyckte han kunde äta lite "riktig" mat först ställde jag bort salladsburken  och då satt ungen och skrek i en kvart istället. Underbart härlig matro må jag säga. Tillslut fick han salladen och började plocka ut det gottigaste. Och vad var det han letade efter då? Jo rödlöken! Knäppgök! :) 
Middagen avslutades med en nästan orörd mattallrik och med enbart lite ärtor, rödlök och gurka i magen. Vi kan ju iallafall trösta oss med att han åt bra med blodpudding till lunch. 
 
Mamman tog hand om disken medan far och son tappade upp ett bad för att försöka få tiden att gå till läggdags. När ungen kommer upp ur badet går han ut till mig i köket och pinkar på golvet! Tack för det ;)
Jag lyckades sedan klippa alla tjugo naglar på honom medan vi tittade på Bompa. Kors i taket att jag lyckades med alla vid samma tillfälle! 
 
Nu är den lille huliganen lagt och vi har inte hört ett knyst där innifrån sedan vi sa godnatt.
 
 
Såhär såg det ut här igår kväll. En slutkörd Albin var så trött att han faktiskt var tvungen att ligga ner en liiiten stund i pappans knä när de tittade på roliga katter på datorn :) 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0