Borta bra men hemma bäst

Vi kom hem prick klockan tolv igår kväll och resan gick bra. Vi stannade på en mack just efter Stockholm och köpte med oss det viktigaste till frukost. Båda barnen sov som stockar och märkte inte att vi stannade, vilket dom alltid gör annars. 
Elsa vaknade och var skitförbannad när vi bara hade ett par ynka mil kvar hem, så det fick bli ett litet stopp och efter lite sitta i knät och en slurk mat satte hon sig nöjt i stolen igen. Albin märkte inget och sov som en liten gris. 

Hemma hoppade Albin nästan omgående i säng och somnade på stört. 
Elsa satt pigg och glad i hallen och tittade på oss när vi bar in all packning och tom. packade upp nästan allt också. Lika bra att få det gjort :)
Somnade gjorde vi mellan ett och två någon gång. 
Riktigt varmt och äckligt inne och luktade unket efter ha varit stängt en hel vecka. Farfar hade öppnat upp åt oss under dagen och låtit det vädras lite men det hjälper ju föga när det är tjugograder varmt och vindstilla hela kvällen och natten.

Nio imorse vaknade Albin och vi andra en efter en därefter. 
27 grader i skuggan visade termometern då. 

Prioett på Peters och Albins att-göra-lista var att fixa till poolen så vi kunde bada fort som attan. Och det gjorde vi också :)
Det var så varmt i den att vi tom. fyllde på med lite kallvatten för att kunna kyla av oss bättre. 
Peter och Albin låg i och plaskade en bra stund medan jag istället gick en inspektionsrunda i trädgården. OJ! Vad det växt på två veckor trots värmen och noll regn. Gurkplantorna i växthuset har växt flera meter och det är minst fyra slanggurkor färdiga att skörda. 
Allt ser ut att ha överlevt utan min omvårdnad dessa veckor. Peter och farfar har klarat vattningen bra med andra ord :) 

All tvätt vi släpat hem har jag också tagit itu med och det torkar på en timme ute. Perfekt ju! :)

Albin och Peter är i skrivande stund iväg och handlar. Jag, Elsa och jycken sitter på kortsidan av huset i skuggan och njuter av blåsten som fläktar. Elsa har tom. somnat i vagnen. Smart tjej! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0