Elsa 4 månader

Ja idag är det lillstumpans fyra månadersdag. Vår älskade lilla tjejja <3

Hon är en bestämd liten dam som vet vad hon vill och inte vill. Det visar sig tydligt när det gäller mat. Är hon inte hungrig eller det minsta sugen på att äta så äter hon inte. Så enkelt är det. 

Dagen till ära fick hon smaka gröt och vatten för första gången.
Gröten var nog inte så tokig faktiskt och hon var snål med att grimasera för oss. Allt som allt var det nog knappt en tesked hon åt. Men ändå :)
Vatten var även det smarrigt! Det tuttade hon i sig så nöjt. Men även det blev bara några få milliliter allt som allt. Vill inte riskera att hon drack sig mätt då hon knappt velat amma på hela dagen.

Sina öron har hon hittat och de är bra handtag att hålla i. Speciellt om man är lite arg ibland.

Hon har mer och mer börjat skratta med ljud och ibland får hon till ett sådant där kiknande ylskratt. 

Ligga ner blir mer och mer tråkigt. Sitta upp är desto roligare.
När hon ligger ner vänder hon runt till mage hur lätt som helst nu. Dessvärre fastnar hon med ena armen under sig och blir då lite förbannad.
"Gå upp i brygga" är också poppis. Speciellt på skötbordet. Hon sätter hälarna i och lyfter upp rumpan och ryggen. Inte jättelätt att byta blöja i den ställningen :)
Sitter gör hon helst framåt lutad. Balansen är väl inte den bästa ännu men ändå! Hon sitter nästan dubbelvikt framåt. 
Babysittern accepterar hon bra fortfarande och sitter jättebra i den. Bumbostolen är hon fortfarande lite för ostadig för ännu. Men vi övar! :)
Stå upp är nog trots allt det allra bästa! Då strålar hon som en sol och ylar glatt. Och ser ut som en blandning av Toker och en rumpnisse ;) 

"Brumma" med munnen är ett stort intresse. Salivet sprutar åt alla håll och när hon håller på som mest blir hon plaskblöt och skulle behöva haklapp. 
Ibland när hon är arg och gråter händer det att hon blandar ihop sin ljud och istället för att skrika "brummar" hon argt med munnen eller blandar skrik och "brumm". Lite roligt faktiskt. 

Storebror fortsätter vara den stora idolen och får henne alltid att le. 
Även pappan är rätt så rolig imellanåt och lyckas ofta lura till sig stora leenden.

Sover gör hon bra. Speciellt på natten. 
Oftast somnar hon mellan sju och åtta på kvällarna och sover antingen till framåt elva eller ett, då det är dags att äta. Efter käket somnar hon genast om och sover till ungefär sex, då det återigen är dags för lite äta. Oftast brukar jag flytta över henne till mig då så vi liggammar och så sover vi tätt ihop någon timme till. Beroende på när storebror vaknar. 
På förmiddagen vid tio tiden vill hon gärna sova ett par timmar, om vi är hemma i lugn och ro. Efter det brukar hon vara vaken fram till tre typ och då vill hon gärna slumra en halvtimme eller så. Sedan framåt fem-sex är det dags för ännu en lur men då oftast bara en liten kortis. 

Plocka med saker är roligt och speciellt tygboken med bjällran i. Smakar gott gör den också :)
Skallran med kossan på är en trogen och rolig kamrat.
Titta på sig själv i spegeln är spännande och underhållande.
Fingrarna är också väldigt goda och brukar ofta komma lite för långt ner i halsen. 

Kräker gör hon för glatta livet. Helt otroligt att det blir något kvar som hon växer av. Men bevisligen blir det det. 
Tack och lov tycks hon inte fara illa av allt kräkeri. 

Kvällens lillstumpa <3 


Mamman då?
Ja hon har lyckats bli av med alla gravidkilon nu. + - något hekto. Fast det är ändå kvar några kilo till vikten innan graviditeten med Albin. Men "tappar" hon ett par kilo till och lyckas "taighta" till (speciellt magen) kroppen lite så är hon nöjd.
Amningstappar hår gör hon för fullt nu och det är vidrigt!!! Fy vad hemskt det är med alla hårstrån överallt! Avloppet i duschen proppas igen på en vecka nästan. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0