Pippi och Emil

Nu sitter vi i bilen påväg hem igen. Det har varit en rolig men väldigt varm dag i Astrid Lindgrens värld tillsammans med moster och onkel. 
Albin somnade här i bilen just efter att vi lämnat parkeringen. 


Vi letade upp Pippi och Villa villerkulla det första vi gjorde. Albin skulle ju "hässa Pippi"/hälsa på Pippi. 
Den första timmen var Albin totalt stum och lite i chock tror jag. Massa folk och barn överallt, varmt och så är Pippi där mitt i allt. Ganska mycket intryck med andra ord.
Men sakta men säkert mjuknade han och började utforskandet.

Det bästa av allt var alla småhus med dörrar som gick att öppna och stänga. Där kunde han hålla på i evigheter med att gå in och ut, öppna och stänga dörrarna. 

Emilteatern var spännande! Den handlade om när Emil fastnade med huvudet i soppskålen. Albin satt blickstilla och tittade, trots att han inte såg allt och det var smockat med folk. 
Dock satt vi ej kvar under hela föreställningen då solen gassade på så in i Norden.


Vid Pippiföreställningen var det givetvis också fullsmockat med folk och vi brydde oss inte om att klämma oss in i smeten i den fortsatt gassande solen, utan vi satte oss lite på sidan av och fikade och åt glass istället. Men turligt nog satt vi på första parkett när Pippi, Tommy och Annika la till med båten Hoppetossa. 

Vid två började krafterna sina ordentligt för den lille herrn och vi började sakterliga röra oss mot utgången. 

Elsa somnade vid tolvtiden och sov så gott i ett par timmar. Övrig tid låg hon nöjd i vagnen eller suttit och kikat sig omkring i någons famn. 


Om ett par år åker vi tillbaka, då även Elsa hänger med bättre och Albin får ännu mer utbyte av besöket och känner igen sig mer än bara med Pippi och Emil.
Men det var helt klart en bra utflykt idag.  Det tycker vi alla :) 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0