Vi begav oss söderut

Jag och barnen bestämde oss för att åka med ner till mormor och morfar idag när de skulle åka hem. Peter jobbar ju ändå kommande vecka också, så då tänkte jag att vi lika gärna kunde passa på och åka ner hit än att sitta "ensamma" hemma. 

Vid halv tre var vi färdigpackade, sa hejdå till pappan och brummade iväg.
Elsa somnade innan vi kommit ut på landsvägen och Albin somnade efter några mil. När vi närmade oss Nyköping (efter lite mer än halvavägen) vaknade de båda och jag bestämde mig för att stanna till för lite rastning innan de ledsnade och blev griniga. 
Det blev lite mat på Donken. Världens kö och ingen vidare kvick kassapersonal men vi fick vår mat tillslut. 
Sedan körde vi vidare den sista biten. Först var det ganska livat i bilen från både Elsa och Albin. Elsa kom tillslut till ro och somnade och när Albins blodsockernivå nått toppen efter maten lugnade han också ner sig. 
Klockan var nog vid sju när vi äntligen var framme.
Gick med andra ord riktigt bra att åka själv med båda barnen så långt i bilen men tack och lov att mormorn och morfarn körde en bit efter och vi hjälptes åt vid matstoppet.


Sedan vi kom ner hit har Albin inventerat alla leksaker och varit helt lyrisk. Det var i slutet av januari vi var hemma här sist så han hade glömt bort vad som fanns.
Ett bad blev det också samt nagelklipp.
Nu sedan nästan en timme tillbaka pågår nattning av Albin. Spjälsängen är kvar ute på landet så tanken är att han ska sova på madrass på golvet. Jag gick och la mig med honom förut, vi lyssnade på en Bamsesaga och jag "somnade". Albin låg faktiskt kvar när sagan tog slut och jag "sov" och när han började gnugga sig i ögonen och lägga sig tillrätta ordentligt var jag tvungen att gå ner för att ta hand om en fullständigt otröstlig Elsa. Typiskt! Mormorn sprang upp och tog min plats och än är det lugnt därifrån. Hoppas hoppas hoppas! Att han kan lyckas somna nu. 
Elsa har iallafall somnat så gott liggandes på mitt bröst <3 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0