Vindsröjning i värmen

Idag har det varit varmt. Väldigt varmt. 

Härom dagen kläckte jag idéen att rensa ur uppe på vinden här. Det är nog aldrig gjort ordentligt sedan stugan byggdes för sisådär 50 år sedan. Så i förrgår lånade vi hem en släpkärra och rensandet inleddes. Egentligen är det mest pappa som slitit med eländet där uppe på vinden där det är stekhett dagar som dessa, men vi har hjälpt till med att lassa på på kärran iallafall. 
Även "lekis" fick sig en rensning nu när vi hade ångan uppe. Och när vi ändå höll på så rev vi också ut heltäckningsmattan. Under hittade vi ett fint brädgolv. 
Syrran har en vision om att måla om där inne och börja nyttja krypinnet för övernattning igen (efter många år med enbart förvaring och skräpsamlingsställe). Idag körde de hit deras bäddsoffa som de inte vill ha längre och bytte ut den mot sängen som fanns där innan. 
Ja vi får se hur länge till hon orkar styra med det där i år ;)

Albin har även han hjälpt till med allt skräp såklart. Han har varit jätteduktig att lasta på på släpet och tyckt det varit skitskoj när morfar kastat ner saker från vinden.
Albin och pappan åkte med morfarn till tippen idag och dumpade av allt skräp. Albin skulle med, så var det bara :)

Två vändor till tippen med två fulla släp blev resultatet av denna röjning. Jättebra ju! :)


Annars har det inte varit så mycket action här idag. Vi har mest bara chillat. Lite bad och lek såklart. 

Albin hade en trög nattning idag och han somnade inte fören närmare elva nu ikväll. Hade det inte varit för de jobbiga flugorna som landat i hans ansikte när han försökte somna, så hade han somnat många timmar tidigare. Han tyckte det var otäckt och blev väldigt ledsen. Lille stackarn. 
Det slutade med att han fick komma upp igen en stund, springa av sig lite ute, äta en nattmacka och sedan lägga sig igen. Efter det somnade han på mindre än en halvtimme.

Elsa munpruttar mest hela dagarna numer och saliven sprutar åt alla håll.
Grötintroduktionen går framåt trots att vi ännu inte riktigt fått in rutinen gällande den biten. Men igår gapade hon iallafall när skeden närmade sig hennes mun.
Aaa just det! Härom dagen hittade vi en liten pytte fästingbebis som satt sig på Albins vänstra höft/lår. Och idag hittade vi en lika liten sittandes på Elsas västra sida. Dom var så små så dom knappt syntes men sätta sig fast kan dom bevisligen ändå. Äckligt! Speciellt på lilla Elsa. Undrar var hon fått den ifrån, hon har ju inte varit i kontakt med gräs på det viset. 


Nu säger vi godnatt. Klockan är mycket! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0