Ute fix och matvägran

En heldag ute har det varit här idag, trots att vädret varit lite sisådär.

Vi började dagen med sovmorgon. Elsa vaknade framåt åtta och Albin vid halv nio. Alla var nog lite slitna från gårdagen :) Efter frukost gick vi ut och stannade där ända till nu typ. 
Vi har grejat med både det ena och det andra. Var och en på sitt håll. Elsa har haft en sådan där dag då hon bara sovit småsmå korta lurar så vi har turats om att dra och vagga barnvagn. 
Jag har hunnit med massvis ute i växthuset och runt omkring. Nästan allt som stått och väntat inne i växthuset på att få komma ut och omplanterats har nu fått komma ut. Det är så skönt att verkligen få saker man påbörjar helt färdiga! Oftast tycker jag det är så att så fort jag påbörjat något så måste jag avbryta för att fixa med något annat, tex. byta blöja, amma, jaga barn eller laga mat och så hinner man glömma bort vad man höll på med innan och så blir saker och ting bara halvfärdiga. Men inte idag! :)

Albin hjälpte mig idag med att plocka årets första potatis till middagen! Vi kunde inte längre hålla oss utan tog en av hinkarna jag haft i växthuset, trots att de ej blommat ännu men det fanns ändå potatisar :) Inte så stora men små potatisar är ju också potatisar ;)
Albin tyckte det var roligt att det kom fram potatisar i jorden och plockade glatt!
Jordgubbar skördades det en hel del idag också och de smakade gott efter maten! 


Albin är inne i en riktigt tråkig matpetiod och äter typ inget. Igen! Vi förstår inte vad han får all ork ifrån när han aldrig fyller på ordentligt med energi?!
Till frukost äter han oftast hyfsat, en smörgås och/eller gröt tex. Sedan vill han oftast aldrig ha något mer förän till lunch och det är inte ens säkert han äter då. Idag åt vi rester från igår och Albin hade både köttbullar och korv på sin tallrik. Men vet ni vad han istället då? Jo, tre skivor citron!!! Är det mat?!
Vid tre var jag fika sugen så vi tog varsin liten bit av toscakakan från igår men inte heller den åt han upp helt.
Till middag åt vi sill och potatis (eftersom vi enbart grillade igår). Albin smakade väl någon liten bit av potatisen vi plockat med sedan åt han bara sillen. Hur normalt är det att en tvååring ber om mer sill tre gånger? Haha! Vi var iallafall glada att det var något som passade den lille herrn och eftersom han åt bättre än vad han gjort på länge så tog vi glass och "bubbar"/jordgubbar till efterrätt och det slank ju ner galant i den lille magen. Såklart. 

Men som sagt, vi förundras över att han orkar hålla det tempo han har hela dagarna utan att tanka kroppen ordentligt med mat. 


Efter middagen gick vi ut en sväng igen och då fick Albin för sig att han skulle mata hästarna. Han tog sin skrinda, revade gräs och la det i skrindan och åkte sedan bort till hagen. Matade och lastade ur och så gick vi hem igen. Då var den lille drängen så trött att han la sig ner i skrindan. Men bara en pytteliten stund.


Därefter var det läggdags och nu ligger bägge barnen. Elsa sover och Albin lyssnar på Alfons. 


Jag ska nu hoppa in i duschen och sedan landa i soffan. Frisk luft tär på en ;) 

Kommentarer
Postat av: Mamma / Mormor

Sill gillandet har nog Albin ärvt efter dig. Du gillade det tidigt.

2014-06-21 @ 21:42:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0