Albin 2 år

Helt galet att vår lille Albin redan hunnit bli hela 2 år! 
Det känns som att det var igår han kom till oss medan det på ett annat vis känns som han alltid funnits hos oss. 
Hur som helst så har dessa två år varit de bästa i våra liv och kärleken mellan oss är oändlig. 


Lite nya roliga ord:
Hänka= skinka
Hälf= själv
Heddå= hejdå 
Essa= Elsa
Ytter= lillasyster
Onne= kalsonger
Itten heen= Blixten McQueen 
Bäjan= Bärgarn
Käge= stege
Äjil= fjäril
Häna= stjärna
Otta= potta
Hydd= hörselskydd
Aab= Saab
Adi= Audi
Vovo= Volvo 
Hacka= handskar


Talet utvecklas från dag till dag och nu kan man verkligen diskutera saker med honom. 
Han förstår instruktioner han får helt och hållet men det är ju dessvärre inte alltid de följs...

Den jobbiga trotsperioden tycks faktiskt ha ebbat ut rejält de sista veckorna och det är fantastiskt skönt! Nu är vår gulliga (lilla) Albin tillbaka igen. Oftast iallafall ;)

Vid matbordet har han hundramiljoner myror i byxan och har inte tid att sitta stilla en hel måltid. Upp och ner på stolen för att "fixa" saker och ett evigt tjatande på mamman och pappan om att sitta stilla på rumpan på stolen. Och att äta är återigen helt ointressant. Men på dagis äter han minsann!

Han har fått en kärlek till örsnibbar. Så fort han får tillfälle så pillar han gärna på mina örsnibbar. Speciellt om vi ligger i sängen men även om vi tex. kramas. 
Och har han ingen annans snibbar att mysa med så får han nöja sig med sina egna. 

Lillasyster är spännande och han tycker om henne väldigt mycket. Det märks! <3 Han vill ha koll på var hon är och han är väldigt noga med att hon har nappen i munnen. Han vill gärna pussa, krama och gosa med henne. Han vet vilka saker som är hans och hennes och det respekterar han bra. 
Han vet att hon äter "öck"/mjölk från mamma och det händer att han börjar slita i min tröja och säger "äta" när lillasyster är ledsen. 

Han är jätteduktig på att berätta och förklara saker. Tex. vad de har gjort på dagis eller vad som hänt på någon film han sett. 

Bilar och alla sorters fordon leks det för fullt med fortfarande. 
Böcker och tidningar ligger också i topp fortfarande och äntligen har han lite ro till att sitta och lyssna när man läser för honom. 

Fantasilek med osynliga saker som tex. bollar, bullar eller ballonger är nytt påhitt. Han låtsas hitta saker och låtsas äta eller leka med dem. 
En gång när han badade med pappan råkade han svälja en polisbil och den bilen låg kvar länge nere i hans mage och tutade :)

Det har också varit en ganska jobbig och känslomässig period för honom. 
Det har och är ibland jobbigt att säga hejdå, bla. på dagis och när pappa åker till jobbet. Ibland är han också väldigt sårbar och tar små tillsägelser väldigt hårt. 
Att visa sig ledsen är något han börjat försöka undvika och vänder sig bort eller försöker kämpa emot gråten om han tex. slagit sig. Vi talar om för honom att man får vara ledsen och gråta och att det inte är något att skämmas för. 
Mitt i all denna känslostorm han gått/går igenom så blir han också storebror, det är klart att det vissa stunder är jobbigt då. Lilla gubben <3 Men ju närmare två årsdagen vi kommer ju mer lämnar vi allt detta jobbiga bakom oss.

Vi har dragit igång potträningen på allvar nu och har förhoppningar om att han ska vara blöjfri efter sommaren, iallafall här hemma. 
Hittills har hans intresse för att sitta på pottan varit NOLL och vi har då känt att det ej varit lönt att tjata om. 
Nu däremot har intresset ökat lite och han sitter faktiskt kvar på pottan längre än några få sekunder. Läser man bok för honom kan han sitta jättelänge! Men fortfarande har inget premiärkiss eller bajs landat i pottan.

Pappan övar bilmärken med honom och han vet att mamma och farfar kör "aab"/Saab, pappa kör "Adi"/Audi och morfar och farmor kör "öd vovo"/ röd Volvo. 

Vi fortsätter att öva färger och likaså räkna. Han kan nästan räkna till fem. Samt på höger och vänster.

Ytterligare två tänder har tittat fram så nu är antalet 16 styckna! 

Födelsedagsbarnet. 


Jag tror detta blir det sista blogginlägget av detta slag gällande Albin. Trots att det är jätteroligt att föreviga på detta vis så har allt roligt även ett slut. Det går inte att hålla på i evigheter. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0