Albins födelsedagshelg

Oj vilka dagar vi haft! Eller rättare sagt Albin :)

I fredags eftermiddag kom familjen upp som sagt. Vi grillade till middag, lekte massvis och gosade såklart.

Lördagen inleddes med firande av Albin på sängen och det tyckte han var kul. Mest roligt var det nog att vi hade med oss ballonger :)
Efter frukosten gick Albin och några till ut för lite lek. Vädret var fint med det blåste kyligt. Vi andra förberedde kalaset inne (tyvärr inget kalas ute i år som vi kunde ha förra året :( ). 
Albin hoppade i säng en stund för att ladda batterierna innan gästerna skulle komma. Han hann sova sisådär en kvart innan det var dags att komma upp för att göra sig kalasfin.
Mormor Siv och moster Helen anlände vid tolvtiden och hade massa paket med sig givetvis och därefter började resten av gästerna att droppa in.
Det blev fullt hus men vi lyckades ordna sittplatser till alla tror jag. 19 vuxna och 4 barn samt en hund :) 
Jag var lite orolig att fikabrödet inte skulle räcka men det gjorde det. 
Eftersom det var Albins kalas så bjöds det på det han gillar och det är kex och bullar ;) Bullar, tre sorters kex och muffins fyllda med blandade bär gick hem bra hos gästerna och födelsedagsbarnet. Därefter blev det glass med kolasås och strössel och prinsesstårta. Även det föll turligt nog alla i smaken. 

Paket fick han i överflöd och det blev nästan lite för mycket att öppna mot slutet :)
Såpbubblor, böcker, traktorer, strumpor, stövlar, byxor, lastbil med "bipp ak"/tippflak, grävskopa, ritprylar och det bästa av allt en ny tramptraktor med flak(!). 
Grabben har haft fullt upp med att leka med alla nya saker. 

Farmor var så snäll och hade förberett grillspett och hemmagjord potatissallad som hon hade med sig och som vi grillade och mumsade upp till middag. 

Albin stupade i säng vid sjutiden och vi andra soffslappade. Vid tio gav jag upp och la mig, strax efter gjorde de andra likadant. 

Imorse gjorde Elsa morgon vid halv sju och jag likaså (motvilligt). En stund senare hörde jag att Albin var vaken men det gjorde mostern också så hon hämtade in honom till dem och tittade på Bilar. Mormorn kom in och hämtade en knorrig Elsa och jag låg kvar och läste bok en stund. Skönt! 
Efter frukosten drog pappan iväg för sitt första jobbpass. Albin gick ut och åkte nya traktorn tillsammans med onkel, moster och morfar. Lite senare gick vi andra också ut och lagom då kom haglet. Kallt och blåsigt var det också. Vi gick in och åt lunch istället och en stund senare kom pappan hem en vända innan han drog iväg till nästa ställe för mera jobb. 
Här hemma lektes det friskt och Albin är väldigt mån om att så många som möjligt ska vara med 
Elsa har haft en riktig sjusovardag och har mest legat och myst i allas famnar.

Vid tre packade våra gäster ihop sitt och tackade för denna helg. Vi gick med ut för att vinka hejdå och Albin tyckte det var tråkigt!
Vi tog en liten promenad innan vi gick hem för att gunga, åka traktor och spela fotboll innan jag tillslut lyckades lura in honom med att locka med ett bad och titta på film. Grabben var ganska slutkörd efter allt så lite avkoppling inne satt inte fel. Att det blev kissipottanpremiär också var ju himla kul! :) 

Halv sju stoppade jag hjälten i säng och han slocknade utan ett pip efter att ha hoppat lite i sängen. MOSTER!!! Man får INTE hoppa i sängen! 

Peter kom hem vid halv åtta och då åt vi middag. 
Elsa har knorrat en stund men har nu somnat hon också. 
Det dröjer nog inte länge till innan även vi också intar sängläge :)



Albin och vi tackar för ett lyckat kalas och en trevlig helg! Som vanligt :) 


Kommentarer
Postat av: Syrran/Moster

Vaddå!?!?!? Jag har inte lärt honom att hoppa i sängen de är något han själv kommit på :P

2014-05-04 @ 21:41:10
Postat av: Katti

Han kommer att bli en riktig party-kille, det märker man, han trivs med att ha hela stora familjen omkring sig. Det var en riktigt trevlig födelsedagskalas, tack till alla som var med :-)

2014-05-05 @ 19:53:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0