Glassbilen. Skräckblandad förtjusning.

Idag kom glassbilen tutandes och av någon anledning är Albin faktiskt rädd för dess tutande (vilket han var även förra sommaren). Så fort han hör den, vare sig vi är ute eller inne, kommer han springandes med skräck i ögonen och vill vara nära. 
Idag när den kom var han ute med farfar och farfar tyckte de skulle köpa glass så de satte sig här på trappan och väntade på att den skulle komma. 
Den kom och tutade och Albin tyckte det var både läskigt och spännande. "Epbil ass"/lastbil glass som han säger :)
Farfar köpte två glasburkar och sa sedan till Albin:
När du har vilat och ätit lunch och när farfar kommit tillbaka hem, då ska vi äta glassen.
De båda gick ner till farfar och la in glassen i frysen och sedan kom Albin in här utan minsta protest och sa att han skulle "ila"/vila. Haha! Glass är en bra muta med andra ord ;) 
Så ja, han la sig i sängen igen bara cirka två timmar efter att han gick upp imorse och det verkar som han somnade dessutom. Han har blivit en riktig sömntuta! Det är skönt att han lärt sig ta det lite lugn mellan varven. 

Nu får vi se om det första han ska göra när han vaknar är att äta glass med farfar? :) 


Och det där med glassbilen var ju lite märkligt. 
- Epbil ass omma hit, sa Albin innan han la sig.
Alltså lastbil med glass kommer hit. 
Nu får vi väl se om den är lika läskig nästa gång den kommer tutandes eller om han gormar efter mera glass då istället? :)


(Förra veckans köp av glassbilen gick i stöpet då hon som körde körde så fort och tydligen hade ett ordentligt tunnelseende och inte såg oss som stod fem meter från vägen och ville köpa glass. Bra försäljare....) 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0