Läran om pengar

Av någon anledning började vi prata om pengar imorse vid frukostbordet och vi kom fram till det att Albin knappt ser några riktiga pengar när vi betalar saker eftersom man typ alltid betalar med kort. Jag och Albin kom överrens om att vi skulle plocka fram hans lilla portmonnä med pengar i för att titta och räkna pengarna och att vi en dag kan åka för att köpa glass och han då kan betala sin glass med sina pengar. Men Albin kom på den briljanta ide'n att han inte alls behöver åka till någon affär för att köpa glass, "epbilen"/ glassbilen kommer ju faktiskt hem hit. Smart grabb ;) Vi tittade iallafall på hans pengar efter frukosten och han kom på att han har ju även pengar i sin sparbössa! Men de pengarna får man inte köpa glass för förklarade vi, de pengarna ska vi gå till banken med och sätta in på sparkontot. 
Tillslut la vi tillbaka portmonnän i skåpet där den skulle få ligga och vänta till glassbilen kommer nästa gång, vilket vi inte visste när det var. 

Vid lunchtid hör vi glassbilen tuta här i krokarna! Och av någon anledning är ju Albin superrädd när han hör den (jag trodde det botades sist då farfar köpte glass och han fick se vad bilen innehåller men icke) och tar skydd hos närmsta person. 
Tillslut kom den hit till oss och vi plockade med oss Albins portmonnä och mötte upp bilen. Albin var fortsatt reserverad men vågade sig ända fram till bilen (hållandes mamma i handen), vi valde glass och Albin betalade. 
När bilen sedan åkte kom vår vanliga Albin tillbaka. Han som snackar konstant. Och det var ju himla spännande att glassbilen varit här och han köpte glass och betalade. Haha! Sötnöten <3


Att glassbilen inte tar emot kontant betalning och att vi bad glasskillen låta Albin tro att han betalade glassen med sin tjugolapp behöver vi inte låtsas om ;)  I självaverket betalade pappan med sitt kort och tjugo kronor räckte definitivt inte. Fy vad dyr glassbilen är!!! 
Och att Albin inte heller fick provsmaka glassen efter lunchen eftersom han inte åt upp det lilla som låg på hans tallrik behöver vi inte heller låtsas om :)

Hur som helst så har arbetet med att lära honom att saker och ting kostar pengar iallafall börjat :) 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0