Elsa 8 månader

Stumpegumpan växer och utvecklas. Jag vill gärna stanna tiden eller iallafall sakta ner den lite så hon inte blir storatjejen så jättefort. 


Hon har hittat öronen på allvar nu och drar ibland i dom så jag tror de ska lossna!

Ställer sig på alla fyra och gungar fram och tillbaka samt vill gärna ställa sig upp på knä men det är för avancerat ännu.

Står relativt stadigt när man håller i händerna och tar några väldigt okorrdinerade steg framåt men vi håller på att öva. Fast helst hoppar/skuttar hon och flinar stort. 

På skötbordet har hon börjat rulla runt. Man kan distrahera henne att ligga stilla på rygg en stund genom att låta henne pilla med något. Blöjbytena måste numer gå fort!

Äter gör hon nu oftast med god aptit.  Frukosten kan det dock vara lite si och så med, en halv portion gröt brukar slinka ner iallafall men middagen slukar hon oftast i ett nafs.

Musik är roligt och hon börjar digga så fort hon hör. 

Nätterna spenderar hon mellan mamma och pappa i deras säng och sitter som ett plåster på mamman hela natten. Allra helst ligger hon gärna med sitt huvud på mammans huvud samtidigt som hon drar och håller i mammans bröstvårta(!) eller håller i näsan eller drar i håret.

Hon är väldigt närhetstörstig på nätterna samt när hon är trött. Vill gärna kramas och titta en i ögonen då. Pilla med någons örsnibb samt dra fingrarna genom mammas hår är också gosigt tycker hon.
Hon har också blivit väldigt fixerad av mammas tuttar och då framförallt på nätterna. Hon använder mig gärna som napp och ligger där och myser en stund innan hon behagar somna om. Det är alltså inte för ätandets skull hon vill tutta utan enbart för att mysa. Vi har med andra ord pausat avvänjandet av nattätandet. Hennes mammanärhetsbehov är alldeles för stort nu.

Storebror fortsätter att imponera och han får henne alltid att le.
Hon har hittat vägen till hans rum och får hon chansen ålar hon dit så fort hon bara kan!
Hon vet dock att ett tjuvnyp kan komma närsomhelst och det händer att hon vrålar till i förebyggande syfte. Smart tjej! 😉 Och "tjejskrika" är hon expert på.

Jycken är också rolig och det är kul när han är i närheten.

Ålar gör hon för glatta livet. Hon liksom drar sig fram med armarna och oftast är benen böjda och pekar uppåt.
Hon ställer in siktet på ett mål och har full fokus. Ofta börjar hon även flåsa för att hon blir så exalterad.

Hår får hon mer och mer och det är ju så mysigt att pilla i! 
Nu när skorvet uppe på hjässan nästan är helt borta träder håret fram mera. Och det lilla ruffset som blir på bakhuvudet när hon haft mössa på är ju bara för underbart! <3

"Pratet" har avstannat den sista tiden och istället har hon börjat låta som en gris. Haha! 

Vi har börjat lite smått med storlek 68 i kläder och i blöjor kör vi fortfarande med Liberos nummer 3. 

Elsa är otroligt lätt att ha och göra med (dagtid) och finner sig i det mesta. Hon sysselsätter sig långa stunder på egenhand och har ett enormt tålamod. Sura eller ledsna miner är väldigt ovanliga dagtid. Skratt och leenden är desto mer vanligt.
Hon är kort och gott världen bästa tjejja! <3 PUSS! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0