Söndag

Farmor kom hit lagom till frukosten imorse efter åtta.
Efter utfodringen fick hon med sig Elsa och jycken ut. Albin skulle absolut inte gå ut. Han har börjat med att inte vela gå ut längre. Han vill bara vara inne och "lääka"/leka. 
Han stannade kvar inne med Peter och mig och vi gjorde några småändringar på hans rum. Vi måste på allvar börja ordna med mer förvaring och lite sånt. Synd att rummet är så litet. Man kan inte göra så mycket då. 
Farmor kom tillbaka in efter en stund och frågade om Albin inte ångrat sig och ville komma ut ändå och efter lite traggel följde han med ut.
Albin och pappan hjälpte farmor att byta till vinterdäck på bilen och efter det åkte vi bort till Drömkåken och åt lunch
Albin stod nästan på huvudet ner i leksakskistan och ville inte åka hem när det blev dags. Men Elsa var jättetrött och ville hem och vila. 

Hemma somnade Elsa på ett kick. Albin ville inte så han la sig på soffan och tittade på Bullerbyn istället.
Elsa sov väl knappt en halvtimme. Tokiga unge!
Vi fikade lussebulle och pepparkaka innan vi gick ut i mörkret och vinkade hejdå till farmor.
Albin tycker det är spännande att vara ute när det är mörkt. Reflexväst och "lys lampa"/ficklampa är ett måste 😊 
Vi gick en sväng och Elsa slocknade i vagnen och sov en bra stund även när vi kom hem och jag ställde henne uppe på trappan.

Middagen blev simpel. Gröt och macka. Vi var fortfarande mätta sedan lunchen. 
Albin och pappan bestämde sig för att sätta ut gröt på trappan för att locka hit tomten. Nu återstår det att se imorgon om han varit här 😊 
Albin lyckades dessutom på något märkligt vis slå ansiktet rakt ner i köksgolvet när han och pappan busade med Elsa. Det resulterade i näsblod, spricka i överläppen samt fläskläpp.
Pappan lyckades faktiskt hålla sig i schakt och inte bli svimfärdig av det ändå ganska rikliga blodmängden. Det finns hopp 😉 Det slutade lyckligt med varsin glass för grabbarna. 


Elsa har varit lite kinkig till och från idag, inte likt henne och så har hon ätit väldigt dåligt. Frukost åt hon bra. Lunch ville hon inte ha men tillslut åt hon iallafall lite frukt och yoghurt. När vi fikade erbjöds hon mat men det vägrade hon. Lite päron gick bra istället. Men när vi åt "middag" åt hon faktiskt lite mat och macka, så det var bra! 
Nattningen var kämpig för henne och mig idag. Mycket protester. Men tillslut gav hon upp. Sedan "sov" hon oroligt hela kvällen med flera uppvak. Lagom till när vi gick och la oss framåt halv elva vaknade hon till helt och for runt mellan oss här i sängen och pratade och grejade. Men nu har hon lugnat ner sig och sover nog snart igen.
Natten blir nog rätt knorrig tror jag, hon besväras fortfarande av förkylningen och då främst i näsan. 
Natten till idag var gnällig och inte heller sov hon igårkväll. Redan vid nio gav vi upp med omsövningsförsöken och tog upp henne istället. Vid elva härjade hon fortfarande runt som en duracellkanin men somnade sedan ganska tvärt när vi la oss.
Ligga på mattan och käka korv är bättre än att sova bort en lördagskväll tyckte Elsa.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0