Lite om allt

I förrgår kväll sov Elsa i tiominutersintervaller för att sedan vid tio vakna och inte somna om. Framåt tolv sov vi äntligen allihopa och natten var förhållandevis lugn. Jag sov som en stock och hade ont i typ alla leder morgon efter.
Tydligen hade Albin nattstökat endel och bla. tassat in i vårt sovrum och klappat pappan på foten. Jag märkte ingenting av något. 

Igår kväll hade båda barnen svårt att somna och det dröjde ända till lite efter åtta innan båda sov.
Elsa fortsatte såklart med sina intervaller men helt plötsligt sov hon en timme i sträck= förvånade föräldrar. 
Hon knorrade några gånger efter tio men det dröjde ända till ett innan hon ville komma över till oss. Jag var inte riktigt vid medvetande men jag tror jag gav vika och slängde fram tuttarna. Hursomhelst så somnade hon om lugnt och fint och resterande natten var också lugn, iallafall tror jag det. Jag hörde en arg Albin och en trött pappa gnabbas framåt morgontimmarna men mer än så vet jag inte.


Igår körde babysimmet igång igen efter ett par veckors uppehåll. När Elsa fick se sina badbyxor blev hon eld och lågor och i bassängen plaskade hon allt vad hon orkade. 
Vi gjorde övningar med armpuffarna och hon är verkligen jätteduktig med dem! Hon simmar runt helt själv och simfröken berömde henne massvis. Jag  behöver inte ens hålla lite under hennes haka.

När vi kom hem och Albin kom hem från dagis hände det ofattbara! Mina aningar om en helvetisk stund att få båda barnen att somna middag visade sig vara helt onödiga. Albin bäddade jag ner på sin madrass, sa god natt och gick ut. Döm om min förvåning när han faktiskt låg kvar där sedan! Han låg och gormade lite om täcket en stund (som jag hade lagt över honom men som han sparkat av sig) men han somnade fort. 
Likaså Elsa somnade fort för omväxlingsskull! Jag bäddade ner henne i vagnen i hallen för då skulle jag ha nära att leda tillbaka Albin in på sitt rum när han kom upp och ut, vilket han aldrig gjorde 😊 Allt gick på mindre än en halvtimme! Rekord och helt fantastiskt! 
Båda barnen sov typ en och enhalvtimme. Albin fick jag dessutom väcka då. 

Idag gick det ungefär lika lätt. Visserligen fick jag leda tillbaka honom till sängen kanske åtta gånger men sedan gav han upp och somnade. 
Jag och Elsa åt lunch och nu sover också hon i sin säng. Stolt mamma 😊 


Ooups! Jag skulle ju bara tjuvläsa en av brorsans alla traktortidningar när han var på dagis. Den råkade bara gå sönder lite...
😉 

Kommentarer
Postat av: Mamma /Mormor

Vilka duktiga barn. Saknar er, till och med nattpassen. :-D

2014-11-05 @ 21:45:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0